bryhu Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 (edited) witam. planuję tygodniową zasiadkę na karpia. problem mam z namiotem ponieważ dowiedziałem się że ma być bez podłogi jednak nikt nie jest mi w stanie dokładnie wyjaśnić jak to dokładnie ma wyglądać. słyszałem że może być tylko bez podłogi w przedsionku, jednak tak naprawdę nikt nie gwarantuje mi że nie dostane mandatu więc chciałbym wiedzieć na 100%, nie mam namiotu karpiowego i raczej nie kupie. dziękuje za pomoc Edited July 16, 2012 by hege Edytowanie tytułu tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Każdy namiot bez podłogi traktowany jest jak parasol - i za taki mandatu nie dostaniesz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Tak jak pisze bart, bez podłogi - parasol. Napisz jeszcze gdzie będziesz biwakował, las, pole namiotowe, łąka prywatna, państwowa ... Sporo informacji nt. biwakowania znajdziesz w WW. Poczytaj tutaj: część pierwsza część druga Link to comment Share on other sites More sharing options...
bryhu Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 sosina w jaworznie nie na polu normalnie w lasku przy wodzie namiot z dwoma tropikami mogę go normalnie rozbić czy muszę się ograniczyć do jednego zewnętrznego tropiku (bez podłogi ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 .. na polu ... , ... w lasku... jeżeli to nie jest oznakowane pole namiotowe to namiot bez podłogi, jak wspominaliśmy wcześniej. i poczytaj linki, które zaproponowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bryhu Posted July 17, 2012 Author Report Share Posted July 17, 2012 wychodzi na to że wystarczy wyciąć podłogę z namiotu i np. rozłożyć koc aby nie dostać mandatu, wydaje mi się że dobrze to wszystko zrozumiałem i że inni szukający informacji na ten temat znajdą pożyteczne informacje w tym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts