Jump to content

Kilka pytan odnosnie sprzetu

ZENNNNN
 Share

Recommended Posts

Witam wędkarska rodzine ;) mam do was pytanie jestem w trakcie kupywania sprzetu dzis przyszedl kołowrotek SPRO SUPER LONG CAST PRO 4000 niestety na wędkę karpiowke musze jeszcze troche poczekac i tu pytanie do was posiadam taka federke 

https://www.wedkarski.com/wedki/2879-wedka-adventure-feeder-jaxon.html

warto na nia zakladac ten kolowrotek poki co czy dac sobie spokoj.Jestem początkujący dlatego pytam czy takie polaczenie wogole ma sens (tymczasowo).
Drugie pytanie czy pod ten kolowrotek dobrze bedzie pasowac wedka daiwa black widow.
Dziękuję za odpowiedzi i wszelkie sugestie co do sprzętu.

Kołowrotek o którym piszesz jest zdecydowanie za duży do lekkiego feedera który masz. Możesz oczywiście go użyć do niego przez jakiś okres ale pamiętaj by nawinąć do niego żyłkę o odpowiedniej średnicy 0,20-0,25 mm nie grubszą.

Do karpiówki którą chcesz kupić będzie on pasował jak najbardziej tylko tam oczywiście żyłka musi być już grubsza.

W dniu 26.07.2019 o 05:27, ryukon1975 napisał:

Kołowrotek o którym piszesz jest zdecydowanie za duży do lekkiego feedera który masz. Możesz oczywiście go użyć do niego przez jakiś okres ale pamiętaj by nawinąć do niego żyłkę o odpowiedniej średnicy 0,20-0,25 mm nie grubszą.

Do karpiówki którą chcesz kupić będzie on pasował jak najbardziej tylko tam oczywiście żyłka musi być już grubsza.

Dzięki za odpowiedz jestem po pierwszym wedkowaniu na tym zestawie czuć ze kolowrotek jest za duzy do tej wedki ale wielkiej tragedi nie było kilka karpi wyjetych ,ale tak jak pisalem docelowo bede montowal karpiowke, jakies opinie o prologic c2 natura tech?lepszy wybor niz daiwa black widow?