Warner32 Posted July 25, 2019 Report Share Posted July 25, 2019 Witam wszystkich serdecznie. Naleze do Mazowieckiego okregu PZW (kolo nr 18). W tym tygodniu wybieram sie nad jeziorko Świętajno,orientuje sie ktos czy z moja karta musze wykupywac tam dodatkowe pozwolenie? Wiem ze to inny rejon ale na necie sa rozne opinie. Pozdrawiam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 25, 2019 Report Share Posted July 25, 2019 Jest dzierżawa ZR Mrągowo. Koszt głowy nie urywa a zezwolenie możesz wykupić w sklepie wędkarskim w Świętajnie. W zezwoleniach masz kontakt, lepiej zadzwonić i zamówić. I nie daj się zmylić, to sklep wielobranżowy Druid i jest zatoka parkingowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warner32 Posted July 25, 2019 Author Report Share Posted July 25, 2019 Podzielękował Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warner32 Posted July 25, 2019 Author Report Share Posted July 25, 2019 A może jakieś namiary , gdzie mozna kamperem na pare dni stanac? Najlepiej w jakims miejscu ustronnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 25, 2019 Report Share Posted July 25, 2019 Na Google map jest zaznaczona plaża i miejsce biwakowe nad wodą. Inne miejsca musisz sam dogadać lub zaryzykować. Zupełnie na dziko raczej się nie uda, gdyż wokół jeziora jest dość szeroki pas trzciny. Są pomosty ale prywatne na posesjach zdecydowanie typu agro lub pensjonat. Jest pomost w stanicy i chyba opiekun nie będzie miał nic przeciw. Nie wiem kto tam teraz dowodzi ale wysoki, szczupły to P. Stanisław. Bardzo miły gość. O stanicy możesz poczytać i pooglądać tutaj. Aha, na terenie stanicy nie parkuje się, parking jest po drugiej stronie szosy. Ogólnie tam wszędzie jest ustronnie. Niestety plaża miejska w weekend jest miejsce zabaw lokalnej młodzieży ale w tygodniu prawdziwe odludzie. W samym Świętajnie polecam Zielone Delikatesy. Tanio, obsługa miła a jak płacisz kartą to trafiają się bonusy 10, 20 pln do wykorzystania przy następnych zakupach. 20 pln bonusu dostałem na zakupy za niecałą wydaną stówkę. Nie wiem jak jest teraz, kilka lat minęło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts