Nicco Puccini Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Ostatnio oglądałem w tv na Polsat Play program wędkarski. Chłopaki chyba z Czech łowili łososie gdzieś w USA, jak zwykle hol za holem i to same potężne ryby. Ale tak oglądam i widzę, że jeden z nich rzuca na spining, ale jako przynęty używa muchy. Yyyyy, ale jak on to zrobił, że tak daleko leci ta jego mucha? Kilka minut później się dowiedziałem. Chłopaki powiedzieli, że to ni to kogut ni to mucha. Jak to zrobić? Bardzo prosto. Wystarczy mieć trochę kolorowych piór, nić i główkę jigową Pióra wiążemy do główki za pomocą nici i gitara gra. Ja tego samego wieczoru zawiązałem dwa takie puchatki. Następnego dnia miałem na jednego z nich branie, więc wieczorem zrobiłem więcej. Jako, że miałem jedynie pióra marabuta w kolorze różowym i fioletowym, to takie są moje puchtki. W wodzie to wygląda całkiem fajnie, pióra nasiąkają wodą i podczas prowadzenia podbiciem tworzą fajną kolorową kometę, myślę, że to się sprawdzi na zębate, okonie i może na mętnookie. Muszę skoczyć na Łynę i zrobić więcej testów, dłużej tym porzucać i przekonać się o skuteczności. Jeśli się sprawdzi to będę musiał złapać marabuta albo chociaż kupić jego pióra w innych kolorach:P W załącznikach zdjęcia moich puchatków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ebola Zair Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Ciekawie to wygląda, przyznaję. A te pióra w wodzie też są takie puchate czy pod wpływem wody stają się jakieś inne? I gdzie można takie kupić bo te ptaki u nas nie latają po niebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted October 11, 2011 Author Report Share Posted October 11, 2011 Pióra pod wpływem wody stają się mniejsze, nasiąkają i wyglądaja jak zmoknięta kura...A kupić je można w sieci na aukcjach lub czasami w sklepach wędkarskich. Ewentualnie można szukac w sklepach z materiałami do robienia ozdób czy coś podobnego...Ale w sieci chyba znajdziesz najszybciej i najtaniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Karpiu/wedkarz18 Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Tak tak w sieci na allegro.pl są oglądałem są bardzo fajne i w dobrej cenie. Sam nie łapie na muchy, ale na koguty owszem. Powiem wam raczej przypominają mi koguty na 89%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 jak nie kogut i nie mucha to może kura? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 (edited) Trza wypróbować przecie to nowość, znowu waga dojdzie do przynęt. i waliza stanie się cięższa. Edited January 28, 2012 by okno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted January 28, 2012 Author Report Share Posted January 28, 2012 Nudziło się, to popełniłem kilka. Fajnie się ruszają w wodzie...Ale faktycznie, jak by się tego nawiązało więcej to ciężkie pudełka by się zrobiły....A czy takie to nowe? W sumie to prawie kogut, może po prostu nieco odmienna jego forma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts