Kacperrr Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 Cześć ! Ze spinningiem mam już spore doświadczenie, ale jedynie z lekkim. Ostatnio bardzo nakręciłem się na łowienie mocnymi zestawami i chcę skompletować własny zestaw. Wędkę już raczej wybrałem - DAM Rod Yagi 42-120g, ale do niej jeszcze bardzo chciałbym dopasować multiplikator. Nigdy nie miałem kontaktu z multiplikatorami i nie mam pojęcia jak ocenić ich jakość, ani ogólnie na jakie parametry jak patrzeć. Zestaw ma być jak najtańszy, ponieważ sam nie mam bardzo dużego budżetu i nie lubię mieć drogiego sprzętu - podczas łowienia uważa się na sprzęt, a nie na ryby. Jak już widać po wędce to nie najwyższa półka, ale wystarczająca zdecydowanie do miłego połowu. Czy polecilibyście mi jakieś możliwie jak najmocniejsze multiplikatory spinningowe (+najlżejsze) do 150/200zł? Jeżeli przypadkiem palnąłem jakąś głupotę to przepraszam i dziękuję za pomoc ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 (edited) W dniu 14.12.2019 o 22:32, Kacperrr napisał: Czy polecilibyście mi jakieś możliwie jak najmocniejsze multiplikatory spinningowe (+najlżejsze) do 150/200zł? Jeżeli przypadkiem palnąłem jakąś głupotę to przepraszam i dziękuję za pomoc Oj tak, palnąłeś. Primo najmocniejsze+najlżejsze = niemożliwe. Secundo najmocniejsze +150/200zł = nierealne. Wejdź na Jerkbait dowiesz się wszystkiego, a nawet jeszcze więcej. Edited December 16, 2019 by Alexspin 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperrr Posted December 16, 2019 Author Report Share Posted December 16, 2019 Godzinę temu, Alexspin napisał: Oj tak, palnąłeś. Primo najmocniejsze+najlżejsze = niemożliwe. Secundo najmocniejsze +150/200zł = nierealne. Wejdź na Jerkbait dowiesz się wszystkiego, a nawet jeszcze więcej. Wiem, że ogólnie "naj" jest niemożliwe :). Chodzi mi o jak najlepsze w tej cenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Niestety, jeśli zamierzasz używać przynęt do 120g, to ŻADEN multiplikator w założonym przez Ciebie przedziale cenowym nie wytrzyma takiej operacji, a właściwie wytrzyma BARDZO KRÓTKO! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts