danielk.norge Posted June 14, 2020 Report Share Posted June 14, 2020 Witam Serdecznie. Proszę o pomoc w wyborze sprzętu. Szukam wędziska i kołowrotka do łowienia z brzegu w morzu. Myślę o kiju 2.4-2.7m, ciężar wyrzutu 15-60gram. Zależy mi na długich wyrzutach, zwykle używam przyjęty 40g. Teraz używam wędki z marketu, jest strasznie sztywna. Proszę więc o waszą radę, co kupić? Wpadła mi w oko Wędka Jaxon Grey Stream Casting 2,40m 20-65g Kołowrotek Jaxon Multiplikator Forward XL 200 https://allegro.pl/oferta/zestaw-grey-casting-2-40m-20-65g-multiplikator-8896762964?utm_medium=app_share&utm_source=facebook P.S. Jestem amatorem 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 14, 2020 Report Share Posted June 14, 2020 (edited) Grey Stream, to wędzisko przyzwoite, ostatnio ta seria zbiera niezłe opinie. To dobry wybór. Natomiast nie darzyłbym zaufaniem jaxonowych multiplikatorów. Musisz wybrać coś lepszego, ale niestety droższego. Nie używam ciężkiego sprzętu, mój najcięższy zestaw nie przekracza c.w. 30g i do niego idealnie psuje Tatula CT 100HSL. Niestety może nie wystarczyć do casta c.w. 65g, również nie łowię w Norwegii, więc w wyborze multiplikatora nie pomogę. Edited June 15, 2020 by Alexspin 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielk.norge Posted June 14, 2020 Author Report Share Posted June 14, 2020 Dziękuję za opinię. Pozdrawiam 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts