noriss13 Napisano 16 Czerwca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Cześć wszystkim, za około dwa tygodnie wybieram się na mazury. Jezioro, łódka i szczupaczki. Chcę kupić jakiś kij spinningowy i kołowrotek na szczupaki w budżecie do 250 zł, a jeśli się uda to do 300-350 zł kupić wszystko, wraz z plecionką czy innymi przyponami. Możecie doradzić konkretami? Jestem początkującym wędkarzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 17 Czerwca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Budżet nierealny... Po pierwsze, poczytaj Forum, ostatnie kilka tygodni obfituje w takie same pytania i było na nie całe mnóstwo odpowiedzi, jest w czym wybierać. Po drugie, od razu zwiększ swój budżet (ten ogólny) do kwoty 400-500 zł. Poza tym dokonując wyboru sprzętu, odpowiedz sobie na pytanie, czy to ma być jednorazowy "zapłon", czy planujesz wejść w to hobby na dłużej. Żebyś nie powiedział, że Cię zbyłem - jeśli ma to być jednorazowa przygoda - polecam Troker 10-30g/198cm + Ultris rozmair 4000 + Octa Braid 0,14mm + 35cm/9kg. W takim przypadku zmieścisz się w 350.- zł. Linki wyłącznie poglądowe, sklepu nie polecam. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noriss13 Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Dzięki za podpowiedź. Poszukam też na forum innych tematów. Jak nie zapomnę to wstawię zdjęcia z tego co złapałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi