rudy102 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Witam poszukuje "pikera" w średniej cenie do 80zł. Podam kilka linków do allegro i sami oceńcie która wędka będzie najlepsza. Łowie generalnie na odrze i na średnich stawach, na grunt zazwyczaj odra, jaką wędke polecacie? 1. Mikado TRYTHON FEEDER 330 do 100gr (2569418941) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2. super waga!! MIKADO Fish Hunter feeder 360 (2594636613) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 3. super waga!! MIKADO ultrafeeder 360 (2583262247) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 4. ZESTAW XXL MIKADO GOLDEN LION FEEDER 3,6m/100g (2590216241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 5. KONGER Patrol Feeder 360/120g mocna gruntówka (2549071091) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 6. KONGER GraffitiTele Picker 330/40g na grunt GRATIS (2556277555) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. chciałem taką wędke żeby była dobra na rzeke i na średnie stawy, to ma być prezent dla kolegi który chodzi ze mną na ryby. Jak macie jakieś swoje propozycje to mile widziane będą do tego przedziału cenowego. Dziękuje i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbK Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Picker na Odrę nie za bardzo... nie lepiej ci kupić Feeder ? Po za tym żaden z linków które podałeś nie działa mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 może lepiej wykup koledze jakiś bon upominkowy na daną kwotę? unikniesz nieudanego prezentu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 właśnie wspominał że chciałby dostać od kogoś wędke na grunt, a jak wykupić ten bon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 no nie wiem, rozejrzyj się po internetowych sklepach wędkarskich a na pewno coś znajdziesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 dobra już wybrałem firme mikado tylko teraz zastanawiam się nad tymi wędkami: 1. http://www.topfish.pl/product-pol-11697-Mikado-Golden-Lion-Feeder-300-Up-To-100g.html 2. http://www.topfish.pl/product-pol-11774-Mikado-Trython-Feeder-300-Up-To-100g.html jednak wezne jakiegoś feedera bo pickier może być za słaby xDD z tych dwóch która będzie lepsza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 witaj, poza Kongerem Grafitti to wszystkie wędki, które poddałeś nam do oceny to feedery. Feeder będzie dobrym wyborem na łowiska o których piszesz. Sam, z autopsji, polecam wędziska Mikado z serii Golden Lion. Z tym, że wybrałbym na Twoim miejscu kij o długości 3,6m. I omijaj szerokim łukiem wędziska teleskopowe . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 czyli brać 3,6 metra? bo nie wiem teraz którą wędke wybrać xDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Dużych różnic nie ma pomiędzy Twoimi propozycjami. Wędki Mikado mają takie same c.w. róznią się wykończeniem. Konger Patrol ma wyższe c.w. a tele picker do 40g. Ja wspomniałem posiadam Golden Liona dług 3,6 i taką wędkę polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 zobacze obie wędki mikado w sklepie w swoim mieście, zobacze która lepiej leży w dłoni i poprostu kupie tą która będzie wygodniejsza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 zobacze obie wędki mikado w sklepie w swoim mieście, zobacze która lepiej leży w dłoni i poprostu kupie tą która będzie wygodniejsza... I to najlepsze co możesz zrobić aby rozwiać wątpliwości. Tak naprawdę Trython i Golden Lion różnią się tym, że ten drugi ma dolnik pokryty pianką a Trython ma tam korek. Moim zdaniem pianka jest praktyczniejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 korek czyli drewno? jak tak to chyba może popękać a pianka zostanie taka jak jest czy nie? xDDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 no, nie do końca tak jest. Korek to szczególny gatunek i raczej nie popęka, z czasem ściemnieje i będzie brzydko wyglądał. Pianka jest moim zdaniem lepsza, bo łatwiej ją utrzymać w czystości. Ale to tylko moje zdanie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 a tak to niczym sie nie różni? tylko tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 a tak to niczym sie nie różni? tylko tym? Golden Lion jest 60g cięższy od Trythona. I to cała różnica, poza pokryciem dolnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 60 g to chyba nie dużo? xDD i tak wędka będzie na podpórkach więc nie nadźwigam się no chyba że przy holowaniu ryby :DD Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 witam ponownie byłem w sklepie u siebie i powiedzieli mi że nie prowadzą firmy mikado i sprzedawca pokazał mi wędke jaxon cantara 3.30m c. w. 90g za 90zł, nie wiem czy sie opłaca brać tą wędke, jak sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Nie, Mikado Golden Lion bierz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 a jak coś się z nią stanie? ja moge brać którą kolwiek tylko chce aby była najlepsza w tej cenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 a co ma się stać? zazwyczaj masz roczną gwarancje Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 tak, w sklepie nie ma mikado jest tylko jaxon i shimano, nie prowadzą mikado ze względu na problemy z wymianą, naprawą w razie reklamacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts