Jump to content

Jaka wędka na feeder? (do 80 zł)

rudy102
 Share

Recommended Posts

dobra już wybrałem firme mikado tylko teraz zastanawiam się nad tymi wędkami:

1. http://www.topfish.pl/product-pol-11697-Mikado-Golden-Lion-Feeder-300-Up-To-100g.html

2. http://www.topfish.pl/product-pol-11774-Mikado-Trython-Feeder-300-Up-To-100g.html

jednak wezne jakiegoś feedera bo pickier może być za słaby xDD

z tych dwóch która będzie lepsza?

witaj,

poza Kongerem Grafitti to wszystkie wędki, które poddałeś nam do oceny to feedery. Feeder będzie dobrym wyborem na łowiska o których piszesz. Sam, z autopsji, polecam wędziska Mikado z serii Golden Lion. Z tym, że wybrałbym na Twoim miejscu kij o długości 3,6m.

I omijaj szerokim łukiem wędziska teleskopowe :D .

Dużych różnic nie ma pomiędzy Twoimi propozycjami. Wędki Mikado mają takie same c.w. róznią się wykończeniem. Konger Patrol ma wyższe c.w. a tele picker do 40g.

Ja wspomniałem posiadam Golden Liona dług 3,6 i taką wędkę polecam.

zobacze obie wędki mikado w sklepie w swoim mieście, zobacze która lepiej leży w dłoni i poprostu kupie tą która będzie wygodniejsza...

I to najlepsze co możesz zrobić aby rozwiać wątpliwości.

Tak naprawdę Trython i Golden Lion różnią się tym, że ten drugi ma dolnik pokryty pianką a Trython ma tam korek. Moim zdaniem pianka jest praktyczniejsza.

no, nie do końca tak jest. Korek to szczególny gatunek i raczej nie popęka, z czasem ściemnieje i będzie brzydko wyglądał. Pianka jest moim zdaniem lepsza, bo łatwiej ją utrzymać w czystości. Ale to tylko moje zdanie ;).