Skocz do zawartości

Jaka wędka na feeder? (do 80 zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witaj,

poza Kongerem Grafitti to wszystkie wędki, które poddałeś nam do oceny to feedery. Feeder będzie dobrym wyborem na łowiska o których piszesz. Sam, z autopsji, polecam wędziska Mikado z serii Golden Lion. Z tym, że wybrałbym na Twoim miejscu kij o długości 3,6m.

I omijaj szerokim łukiem wędziska teleskopowe :D .

Napisano

Dużych różnic nie ma pomiędzy Twoimi propozycjami. Wędki Mikado mają takie same c.w. róznią się wykończeniem. Konger Patrol ma wyższe c.w. a tele picker do 40g.

Ja wspomniałem posiadam Golden Liona dług 3,6 i taką wędkę polecam.

Napisano

zobacze obie wędki mikado w sklepie w swoim mieście, zobacze która lepiej leży w dłoni i poprostu kupie tą która będzie wygodniejsza...

I to najlepsze co możesz zrobić aby rozwiać wątpliwości.

Tak naprawdę Trython i Golden Lion różnią się tym, że ten drugi ma dolnik pokryty pianką a Trython ma tam korek. Moim zdaniem pianka jest praktyczniejsza.

Napisano

no, nie do końca tak jest. Korek to szczególny gatunek i raczej nie popęka, z czasem ściemnieje i będzie brzydko wyglądał. Pianka jest moim zdaniem lepsza, bo łatwiej ją utrzymać w czystości. Ale to tylko moje zdanie ;).

Napisano

a tak to niczym sie nie różni? tylko tym?

Golden Lion jest 60g cięższy od Trythona. I to cała różnica, poza pokryciem dolnika.

Napisano

witam ponownie

byłem w sklepie u siebie i powiedzieli mi że nie prowadzą firmy mikado i sprzedawca pokazał mi wędke jaxon cantara 3.30m c. w. 90g za 90zł, nie wiem czy sie opłaca brać tą wędke, jak sądzicie?