Łukasz Rosikoń Napisano 2 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2020 Witam chciałbym prosić o pomoc w wyborze "zanęty" do spomba. Szykuje się na zasiadkę 24h. Pytanie co będzie najskuteczniejsze na ten okres letni : kukurydza + proteina, kukurydza + pellet, kukurydza + pellet + proteina. Jak smakowo się przygotować czy coś słodkiego(truskawka itp) czy typowo rybny(krab,kałamarnica)? Aktualnie duzo mam kulek o smaku kraba z czym mogę połączyć tą proteine ?
Kamień Napisano 2 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2020 Na swoich wodach do spomba używam mieszanki kukurydza+orzech tygrysi+ zmielone kulki proteinowe i wszystko zlewam dipami: morwa i pomarańcza ( na wodzie gdzie łowię, bardzo skuteczne na karpia i amura). Często też dobrze reagują na sfermentowane orzechy tygrysie lub kukurydzę (ryby też lubią alkohol ). 1
zwykły michał Napisano 2 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2020 Na pewno nie chodzi tutaj o alkohol 2
GLONU Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 2.07.2020 o 19:35, zwykły michał napisał: Na pewno nie chodzi tutaj o alkohol mam kumpli ktorzy dodaja piwka do pelletu wiec cos moze w tym byc ...Łukasz spróbuj pogadać z "miejscowymi " nie kazdy to ....., a nawet to się zmienia i sa normalsi powodzenia Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez wind Edycja wulgaryzmów
zwykły michał Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpnia 2020 Coś w tym jest Chodzi o cukry proste które powstają w procesie słodowania a później fermentacji. Są łatwiej przyswajalne niż skrobia z surowych ziaren. Skrobia to długie łańcuchy glukozy a enzymy rozkładają do pojedynczych cząsteczek. Jeżeli ktoś lubił biologię w szkole to może pamiętać że glukoza obok tlenu jest podstawą życia. Ryby wyczuwają łatwo przyswajalne składniki i biorą na pelet Twoich kolegów. Idą po najmniejszej linii oporu.
Rekomendowane odpowiedzi