Jump to content

Wędzisko oraz kołowrotek na wody stojące.

batu_han
 Share

Recommended Posts

Witam, moje pytanie jakie wedzisko doradzacie. Bede lowic na wodach stojacych, karasie i karpie przede wszystkich, duze leszcze oraz liny. Kolowrotek najlepiej z wolnym biegiem. Karpie myslle ze takie do 10 kg nie wiecej. Metoda: grunt. Fundusz to 170,180 zł na zestaw. Prosze o powazne porady.

Akurat tej żyłka nie miałem, ale 0,30mm do feedera? Trochę grubo ;) Łowię feederami i pickerami, ale wędek,które wymienił wind nie znam choć ja osobiście nigdy jaxona nie polecę. Weź feedera, ale jakiego w cenia na zestaw do 180 zybli to ciężko bez macania doradzić jak się takiego nie ma. Radzę samemu lub z kimś kumatym wybrać się do sklepu i porównać kilka kijków.

Edited by woldi

ŻYŁKI WĘDKARSKIE BALSAX,Sprzęt wędkarski na karpia,przypony,zimowe wędkowanie

od lat jej używam(0,28-0,35mm) i jeszcze mi nie strzeliła, a wyciągała karpie 20+. Jedyny problem, że sprzedają w maksymalnie 300m kawałkach, ale zawsze można kupić łączone. Tania, mocna, sprawdzona od lat i dlatego już z innymi nie eksperymentuję, bo po co :P

I jeszcze jedno :) jeśli chcesz kupić typową karpiówkę to ten kołowrotek trochę mały będzie. Moim zdaniem 300m żyłki musisz mieć nawinięte, bo nigdy nie wiadomo co się trafi ;)

Edited by woldi