PORADNIKI PL Posted November 6, 2020 Report Share Posted November 6, 2020 Witam od dłuższego czasu chodzi mi po głowię myśl czy w tego typu akwenie jest szansa na pojawienie się ryb. Około 30 lat temu do zbiornika wpuszczono wagon ryb lecz chyba nic nie przetrwało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kopala Posted November 6, 2020 Report Share Posted November 6, 2020 karaś Link to comment Share on other sites More sharing options...
PORADNIKI PL Posted November 6, 2020 Author Report Share Posted November 6, 2020 59 minut temu, Hubert Kopala napisał: karaś Tu nie chodzi o to że woda jest mało dotleniona czy zamulona tylko że ta woda jest pokopalniana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kopala Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Nigdy nie miałem styczności z taką wodą. Wpuść tam karasie bo najwytrzymalsze. Jak się rozmnorzo to znaczy że jest szansa pojawienia się ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 15 hours ago, PORADNIKI PL said: Witam od dłuższego czasu chodzi mi po głowię myśl czy w tego typu akwenie jest szansa na pojawienie się ryb. Około 30 lat temu do zbiornika wpuszczono wagon ryb lecz chyba nic nie przetrwało. Gdyby była taka możliwość przeżycia to by tam były. Gdyby to była tylko legenda to są też inne opcje - ptactwo wodne przenosi ikrę albo ludzie wpuszczają. Nie chce mi się wierzyć że nikt nie próbował przez tyle lat. Może jest tak że woda nie nadaje się dla hodowli ryb z powodu zanieczyszczenia. To że jest dobra widoczność to za mało bo może mieć za wysokie lub zbyt niskie pH. Ocet i domestos też są przezroczyste 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts