Hubert Kopala Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 Chciałbym zapytać o wpływ grzechotek na suma. W tym roku zacząłem używać tych grzechotek sumowch i zauważyłem że nie ma to zbytnio żadnego wpływu na brania.jaki wpływ na suma ma te charakterystyczne grzechotanie?powinno go to jakoś przybawaiać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikolaj37 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 Czy myślisz o woblerach z grzechotką czy jeszcze o czymś innym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kopala Posted December 14, 2020 Author Report Share Posted December 14, 2020 Myślę o stacjonarne. Przed spławikiem podwodnym daje się takie specjalne dzwonki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 Pewnie kolejny chwyt marketingowy dla nabijania kasy producentom. Jaki jest sens używanie tego na zbiorniku z wodą stojącą? Żaden! A jaki na rzece ? Ano tylko taki że jak wierzysz w przynętę i uda Ci się na nią coś złowić (często przypadkowo) to prawdopodobnie przy następnej wizycie w sklepie wędkarskim kupisz drugą i rozpowiesz znajomym że ta jest świetna... A po prostu ryba była głodna i wzięła by równie dobrze na coś innego. Zwykły przykład.... u mnie w wędkarskim pojawiło się sporo nowości spinningowych (gumy wszelkiego rodzaju, rozmiaru i koloru), tylko w cenie trzy razy takiej co zwykłe stare sprawdzone gumy, po obejrzeniu kupiłem i tak sprawdzone twistery i kopyta, bo raz że cena prawie niezmienna, dwa wyniki podobne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikolaj37 Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 Nie stosowałem, nie znam tematu. Niestety nie pomogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts