Barti_Fishing Posted July 26, 2021 Report Share Posted July 26, 2021 (edited) Witajcie. Planuje kupić kołowrotek do lekkiego feedera (max 40 g) niestety mój budżet jest bardzo okrojony. Wybrałem kilka modeli, które "wpadły mi w oko". Proszę Was o pomoc w wyborze. Budżet około 80 zł Shimano FX FC C 3000 Robinson Maxcore FD 255 RED FURY 300 RX Edited July 26, 2021 by hege edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted July 26, 2021 Report Share Posted July 26, 2021 Osobiście zakupiłbym arie 55a wykracza ponad budżet ale ma przekładnie 4,5: 1 która więcej i dłużej wytrzyma od 5.0:1. Oprócz tego jest duża co również działa na jej korzyść. Teoretycznie przy dobrym traktowaniu 80% kołowrotków z przełożeniem 5.0 : 1 też da rade . Tutaj również polecam kołowrotki z serii aria. Wniosek Aria 55 jest bardziej pewna ale jest droższa , Aria 40/30 może dać rade ale może być ciężko za to są tańsze. Teraz wszystko zależy od ciebie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts