Szaplod Posted September 13, 2021 Report Share Posted September 13, 2021 Witam serdecznie Zamierzam zakupić karpiówkę Daiwa Black Widow Carp 12FT 3LB (2 składowa) i zastanawiam się nad doborem odpowiedniego kołowrotka do niej. W jeziorze na którym łowie przeważa karp 8-15kg Myślałem nad zakupem kołowrotka - Okuma 8k (nie wiem czy nie będzie za duży) Ponadto mam pytanie, czy dla początkującego lepiej wybrać w.w wędzisko w 3 składzie czy też 2 składzie (jaka jest różnica oprócz długości) Prosiłbym również o propozycje dobrej żyłki do tego zestawu Bardzo dziękuję za pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted September 13, 2021 Report Share Posted September 13, 2021 25 minut temu, Szaplod napisał: Okuma 8k Będzie dobry. Zawsze możesz dokupić płytką szpulę. Ja kupiłem taką brązową 0.30 bardzo dobra nie rozciągliwa. Różnica między 3 a 2 składem jest taka że 2 skład ma bardziej równomierne ugięcie i ma płynniejszą pracę blanku. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaplod Posted September 15, 2021 Author Report Share Posted September 15, 2021 W dniu 13.09.2021 o 16:15, mikolaj łódzki napisał: Będzie dobry. Zawsze możesz dokupić płytką szpulę. Ja kupiłem taką brązową 0.30 bardzo dobra nie rozciągliwa. Różnica między 3 a 2 składem jest taka że 2 skład ma bardziej równomierne ugięcie i ma płynniejszą pracę blanku. Dziękuję za poradę, zamówiłem właśnie ten kołowrotek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted September 15, 2021 Report Share Posted September 15, 2021 3 godziny temu, Szaplod napisał: Dziękuję za poradę, zamówiłem właśnie ten kołowrotek Nie ma za co . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts