tompio Napisano 1 Października 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 Witam. Chciałbym spróbować swoich sił z jerkami oraz większymi przynetami gumowymi. Dotychczas przynęty jakie obsługiwałem to gumy do 12cm i żelastwo :-) Przechodząc do sedna sprawy. Chciałbym aby był to spinning (na casting przyjdzie jeszcze czas w przyszłości) o górnym cw okolo 60g. Nie zamykam się na większe gramatury aczkolwiek myślę że granica 70g to maks na ten moment. Łowię z brzegu, najczęściej jeziora i zbiornik zaporowy. Długość kija jakimi łowię komfortowo to 2,20m do 2,40m. Koszt jaki chciałbym przeznaczyć to około 200-300 zł. Wytypowałem póki co dwie wędki, które mieściły by się w moich kryteriach, jednak wolę dopytać bardziej doświadczonych łowców o sprzęt. 1) Wędka spinningowa Cormoran RayCor-X Spin 30-70 g 125 cm - 240 cm 2) Wędka spinningowa Penn Wrath Inshore Lure 20-60 g 118 cm - 229 cm Bardzo proszę o każdą uwagę i wskazówkę :-) Serdecznie pozdrawiam :-) połamania kija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 1 Października 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 2 godziny temu, tompio napisał: Bardzo proszę o każdą uwagę i wskazówkę Skoro tak, to...poszukaj w necie tekstów Maćka Jagiełły. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 21 Października 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 (edytowane) To są zestawy z ruchomą szpulą, ale powinieneś wiele cennych uwag wyłapać odnośnie wędzisk i ich akcji, mocy i długości. Ceną się nie sugeruj, w mniejszych pieniądzach powinno udać się coś znaleźć. Poniżej masz inną filozofię jerkowania, ale osobiście średnio wyobrażam sobie łowienie taką "jerkówką" z użyciem gum. Jak się samemu nie przerzuci kilku wędzisk, to trudno będzie znaleźć coś pod siebie. Edytowane 21 Października 2021 przez HaDe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys_yr1 Napisano 4 Stycznia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Witam kolegów Mam pytanie odnośnie wędki DAIWA PROREX S SPIN 2,4 / 7-21G Zaczynam przygodę ze spinningiem . Czy warto ten kijek kupić jak na pierwsze wędzisko ? Chodzi mi o wędkowanie na jeziorze z brzegu . Myślicie że ta wędka poradzi sobie na szczupaka czy może być za słaba ? Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi