Jump to content

Byczki w pomidorach - jak?


winter0
 Share

Recommended Posts

Witam,

od pewnego czasu zastanawiam się w jaki sposób przyrządzane są byczki w pomidorach oraz inne konserwy rybne. Żadne moczenie w occie nie da tego efektu - mniejsze ości może i zmiękną ale na pewno nie będą tak kruche jak w przypadku konserw....

jakie pomysły?

pozdrawiam

Artur

Link to comment
Share on other sites

Żadne moczenie w occie nie da tego efektu

Żaden duży zakład przemysłowy nie używa przy produkcji octu znanego nam ze sklepowej półki. Sam woziłem do pewnej przetwórni kwas octowy, który w odpowiednim stężeniu jest używany min jak konserwant czy "przyspieszacz" w kiszarniach kapusty lub ogórka. Mogę tylko powiedzieć, ze minimalny przeciek spowodował, że przez kilka dni nie szło wysiedzieć w aucie bez otwartych okien :) .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...