Jump to content
Sign in to follow this  
winter0

Byczki w pomidorach - jak?

Recommended Posts

Witam,

od pewnego czasu zastanawiam się w jaki sposób przyrządzane są byczki w pomidorach oraz inne konserwy rybne. Żadne moczenie w occie nie da tego efektu - mniejsze ości może i zmiękną ale na pewno nie będą tak kruche jak w przypadku konserw....

jakie pomysły?

pozdrawiam

Artur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Żadne moczenie w occie nie da tego efektu

Żaden duży zakład przemysłowy nie używa przy produkcji octu znanego nam ze sklepowej półki. Sam woziłem do pewnej przetwórni kwas octowy, który w odpowiednim stężeniu jest używany min jak konserwant czy "przyspieszacz" w kiszarniach kapusty lub ogórka. Mogę tylko powiedzieć, ze minimalny przeciek spowodował, że przez kilka dni nie szło wysiedzieć w aucie bez otwartych okien :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×