arwena03 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 WItam no więc od razu zaznaczam że jestem całkowicie zielona z tego tematu otóż potrzebowała bym pomocy, jak wiadomo zbliża się gwiazdka a co za tym idzie prezenty (wydaki) chciała bym kupić mężowi wędkę, Kiedyś mi opowiadał że chciał by nauczyć się łowić. jaka wędka była by dobra dla początkującego, i jaką sumę trzeba by na to przeznaczyć? oglądałam wędki na allegro ale dla mnie to jakaś czarna magia i muszę sprawdzić czy wogóle mnie na to stac ojej, widzę że też sa podbne tamty, to zabiram się za wertowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Napisz jeszcze gdzie ewentualnie w okolicy mąż mógłby łowić. Staw, jezioro, rzeczka, rzeka .... i jakie ryby. Lubi siedzieć z piwkiem w garści na krzesełku czy raczej jest "łazik"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwena03 Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 w okolicy są jakieś stawy, przypuszczam że z piwkiem a ryby to nie wiem, nie znam sie ale kiedys z kuzynem gdzieś był to chyba karpie łowili Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Połączyłem posty . Poprawilem też tytuł, w przyszłości może jeszcze jakaś kochana żona będzie szukać wędki dla swojego faceta . Jeśli tak to może gruntowki??? Fedder czy nawet typowa karpiówka skoro są karpie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A może dla początkującego coś z Twojego podwórka wind i bacik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwena03 Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 a tak do 140-150 zł coś dało by radę kupić? z tego co zauważyłam to kołowrotki i wędki chyba kupuje się osobno, a jak to wygląda z zestawami? czy lepiej by było kupić osobno? i co jeszcze jest potrzebne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A może dla początkującego coś z Twojego podwórka wind i bacik? Karpie są woldi, ciężko będzie dać radę, skoro wcześniej nie łowił. a tak do 140-150 zł coś dało by radę kupić? z tego co zauważyłam to kołowrotki i wędki chyba kupuje się osobno, a jak to wygląda z zestawami? czy lepiej by było kupić osobno? i co jeszcze jest potrzebne? Zestawy omijaj z daleka. Za 150zł może coś się i znajdzie. Co do pozostałych gratów to .... od groma tego jest. Linki, ciężarki, spławiki, koszyki, sprężyny, przypony, haczyki, zanęty, przynęty, podpórki, siatka, podbierak, i wiele wiele innych. I wszystko jest potrzebne!!! Koniecznie :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 I pomyśleć, że kiedyś wystarczył kawałek sznurka z robakiem na haczyku Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwena03 Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 Czarna Maaaaagia... sama na pewno bym już sobie z tym nie poradziła e tam sznurek, ja zawsze myślałam ze wystarczy nóg nie myć przez miesiąc i je do wody włożyć ps. jak bym mogła prosić linka z jakas przykładową wędką i kołowrotkiem i czyś tam co jeszcze pewnie jest potrzebne Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Ogólne Rozmowy " do "Wędki ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 zostawię to karpiarzom . Poczekajmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Z typowymi karpiówkami to początkujący zanudzi się na śmierć Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Z typowymi karpiówkami to początkujący zanudzi się na śmierć To podrzuć jakieś pomysły. Akurat Ty masz w tym temacie najwięcej do powiedzenia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Ja bym polecił feedera. Karpie do 10kg kolega spokojnie pociągnie, mały białoryb bez problemu zatnie, a jak będzie miał kolega ochotę połowić na spławik to też wielkiej krzywdy nie zazna , ale jaki sprzęt wybrać, by się zmieścić w 150zł to nie bardzo podpowiem, bo ostatnio deczko wypadłem z obiegu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts