Jump to content

Podłoga do łódki wędkarskiej.

Recommended Posts

Użytkując łódkę wędkarską prawdopodobnie doświadczyliście sytuacji, że po kilkugodzinnym wędkowaniu w łódce na dnie pojawia się woda. Są to niewielkie ilości, które nie mają żadnego wpływu na bezpieczeństwo ale irytują gdy mamy poukładane torby czy inne przedmioty. Skąd ta woda? Opada z kołowrotka, z wyciąganych ryb itd. Rozwiązaniem tej sytuacji jest odpowiednia podłoga w łódce. Dokonując wyboru do swojej łódki zacząłem od doświadczeń innych wędkarzy, portali internetowych i własnego doświadczenia. Ogólnie królują wszelkiego rodzaju pianki i maty, które kleimy do łódki. Na pierwszy rzut oka wygląda to efektywnie ale czy to jest praktyczne? Nie jest, maty gumowe wilgotnieją, woda pod nimi nie spływa, są ciężkie i się potrafią kruszyć. Pianki naklejane typu EVA zdają egzamin jako warstwa antypoślizgowa ale to wszystko, bo na wodę nic nie dają. Jak zatem rozwiązać zagadnienie praktycznej, lekkiej i taniej podłogi do łódki? W poniższym filmie możecie obejrzeć w jaki sposób ja to zrobiłem.