Skocz do zawartości

[Portal]Nauka patrzenia

Docio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Niejednokrotnie zmagamy się z przymusem wyboru - gdzie jechać. Kierują nami ryby, metody łowienia, warunki dojazdu, zaplecze socjalne, czy zgoła inne elementy naszego życia. Często jest tak, że nie jesteśmy w stanie dowartościować się jednym miejscem połowu.

Zobacz cały artykuł

• 1 rok później...

W porównaniu do rzeki na której łowie najczęściej o zupełnie inna historia. jednak zawsze warto przeczytać i porównać choćby nawet czysto teoretycznie pod dachem jak teraz gdy pada u mnie deszcz. Wiedzy i umiejętności nie da się kupić dlatego zawsze będą więcej warte od najdroższego sprzętu.

W porównaniu do Wisły 100 m niżej lub wyżej też to ma się nijak. Na odcinku miejskim to jedyne takie miejsce dość chętnie odwiedzane przez wędkarzy i niesamowicie nietypowe, na którym nie ma tak charakterystycznych miejsc jak na zwykłej, prostej główce regulacyjnej.

Gdybym miał się odnieść do Twojej rzeki to raczej musiałbym opisać ujściowy odcinek Pilicy w okolicy Mniszewa, gdzie bywałem nader często, lub Pilica w okolicy Tomaszowa Mazowieckiego, gdzie byłem raz, za to dwa tygodnie ciągiem. Niestety koło Tomaszowa byłem w okresie bardzo mocnego przyboru i wyznaczenie jakichkolwiek reguł byłoby niepoważne. Biwak miałem w miejscu cokolwiek nieciekawym ale jedynym zdatnym w tamtej okolicy, a brakowało aby woda podniosła się 10 cm i by mnie podlało. Na szczęście zapora na Sulejowskim podlega monitoringowi i mogłem co kilka godzin sprawdzić w necie czy przypadkiem zrzut się nie zwiększył.

No bardzo piękny filmik "siostro". :D Śliczne zdjęcia ale nie wiem, czy Ty byłeś zaskoczony obecnością sarenki, czy ona Twoją? ;) Nic o rybach nie piszę, bo do takiego filmu rybki to tylko dodatek do przesłania o rzece, choć nie zaprzeczę, że zacne. No i w końcu muzyka. Wreszcie usłyszałem motyw polski elegancko pasujący do treści. Podsumowując - brawo. :D 

52 minuty temu, Docio napisał:

No bardzo piękny filmik "siostro". :D Śliczne zdjęcia

Kiedyś miałem takie plany żeby nagrać jakieś filmy. Jednak samemu nad rzeka ciężko było to zrobić, zbyt mocno przeszkadzało mi to w łowieniu. Dlatego musiałem wybierać. Łowienie albo filmiki. Wybrałem łowienie. :) W ten sposób  moja kariera filmowa padła nim zdążyła się do końca narodzić.

Co do sarenki to jest ich tam dwie centralnie jedna za drugą. Było to dawno ale jestem tego pewny. Widać to w sumie tylko po lewym uchu bo są dwa jedno za drugim.

Edytowane przez ryukon1975