RobertFishing Napisano 12 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 2023 mam pytanie ponieważ nie moge się zdecydować na spiningiem czy casting . Na spining łowie już dobre 2 lata i juz troszke doświadczenia zdowyłem.
ryukon1975 Napisano 12 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Takie decyzje podejmuje się samodzielnie. Absolutnie nie rozumiem dlaczego chcesz żeby inni kierowali Twoim życiem? Edytowane 12 Lipca 2023 przez ryukon1975 2
Alexspin Napisano 12 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 2023 Poczytaj, decyzję podejmij sam. Jeśli masz już doświadczenie z tradycyjnym spinningiem, nie powinno Ci to sprawić trudności. Swoją drogą może warto spróbować, choć sprzęt castingowy nie jest tani, a jeśli nawet taki uda Ci się znaleźć, to obawiam się, że będzie to sprzęt raczej zniechęcający. 1
Gość Ubertroll Napisano 12 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 12 Lipca 2023 1 godzinę temu, RobertFishing napisał: mam pytanie ponieważ nie mogę się zdecydować na spiningiem czy casting . Na spining łowie już dobre 2 lata i już troszkę doświadczenia zdobyłem. Osobiście jakoś nie wyobrażam sobie powrotu do łowienia zestawem ze stałoszpulowcem ... oprócz jednego wyjątku - łowienia na microwoblerki, wirówki 0, 00, mikrojigi. Resztę jestem w stanie w sposób baaaardzo zadowalający opędzlować zestawami baitcastingowymi. Tylko trzeba sobie zbudować precyzyjne zestawy. No i jeszcze jedna kwestia, jak zechciałbyś łowić szczupaki na duże przynęty, to zdecydowanie polecam wędki "do góry nogami".
Alexspin Napisano 15 Lipca 2023 Zgłoszenie Napisano 15 Lipca 2023 W 100%% jestem castingowcem, począwszy od 1g kończąc (ciężej nie łowię) na 40g i w tej chwili nikt nie przekonałby mnie na powrót do stałej szpuli. 2
Rekomendowane odpowiedzi