kijkos Posted July 13, 2023 Report Share Posted July 13, 2023 Witam. Jestem w trakcie kompletowania pierwszego zestawu i natknąłem się na mały problem.Zdecydowalem się na kołowrotek: Dragon Black Rock fd525i Młynek przez jakiś czas będzie służyć tylko do metody na spławik ale w przyszłości planuję podpiąć go pod kijek do spinningu. Potrzebuje znaleźć do niego szpule zapasową...wstępnie rozejrzałem się w "internetach" ale nic takiego nie znalazłem. Pytanie do was: Gdzie mogę kupić coś takiego? Jest jakaś szpula np z innego modelu,którą mogę do tego wykorzystać? Pytanie może i głupie,za co przepraszam ale nie posiadam żadnej wiedzy na ten temat Dopiero zaczynam przygodę z wędka i potrzebuje każdej możliwej wiedzy na ten temat. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted July 13, 2023 Report Share Posted July 13, 2023 (edited) Niestety ale o takich rzeczach trzeba było myśleć przed zakupem. Mogłeś wybrać model z dwoma szpulami choć takich już nie ma dużo. W modelach w tej cenie Mistrall ma dość dużo kołowrotków z zapasową szpulą. Ewentualnie wybrać markę i model do którego szpule zapasowe są ogólnie dostępne w sklepach. Teraz pozostaje tylko kupić drugi kołowrotek. Chyba że znajdziesz kogoś kto ma taki model zepsuty i odstąpi Ci szpulę. Jednak to nie będzie raczej proste. Edited July 13, 2023 by ryukon1975 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 15, 2023 Report Share Posted July 15, 2023 Do Black Rocka można dokupić szpulę zapasową, kupiłem taką na Allegro bez problemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts