000pawel Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Witam wędkarzy, chciałbym się poradzić w doborze kijka z maks cw. do 15g. Zależy mi na tym żeby był to kijek który rzuci też siekiem bzyka wyrzut zaczynający się od 2-3g, a długość kija minimum 275. Użytkuje od 2lat dragona chubhunter 0.5-8g szukam teraz czegoś trochę cięższego, żebym mógł i rzucić czymś cięższym jak się pojawi boleń na wodzie, Kij ma być typowo nad rzekę Warte.Najbardziej interesują mnie kije od dragona coś z podobną akcją ugięcia jak mój chubhunter.Cena do której szukam kijka to do 600zl.Liczę na waszą pomoc, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 4, 2023 Report Share Posted September 4, 2023 Moim zdaniem wędka boleniowa do 15g ciut słaba, ale że w Warcie bolenie nie są rekordowe, to może wystarczyć. Przystającym do Twoich założeń będzie Proguide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
000pawel Posted September 4, 2023 Author Report Share Posted September 4, 2023 Nie lubię łowić na ciężko dużymi przynętami wolę coś delikatniejszego. Też się rozglądałem za proguide, tylko że ten Kij ma akcje x-fast pod woblery trochę słabo, a ja łowie cykadami, obrotówki, wahadła i woblery. Proguide 4-21g ma już akcje opisaną na Fast nad tym kijkiem się zastanawiam.Chyba, że koledzy macie coś innego do zapropowania od innego producenta jakiś kijek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 5, 2023 Report Share Posted September 5, 2023 W dniu 4.09.2023 o 09:09, 000pawel napisał: Kij ma akcje x-fast pod woblery trochę słabo Poczytaj i poszukaj tego kilka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
000pawel Posted September 6, 2023 Author Report Share Posted September 6, 2023 Kij wygląda na taki którego bym szukał pasują mi jego parametry, ale dorwac go pozostaje już tylko z drugiej ręki. Proguide cw. 4-21g 2.75 z akcją opisaną na fast też mnie zainteresował, myślę że będzie miał trochę większy zapas mocy niż moderate, a i proguide też rzuci czymś drobniejszym na plecionce 0.06-0.08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts