Vanquisher Napisano 2 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Siemka, chciałbym się podpytać jaki polecacie / sugerujecie zakupić kołowrotek do spinola - będę łapał przynętami do max 12 - 15 gram. Jeszcze Ryobi i Red Arci są coś w ogóle warte? :-D Mam zaległości z 8 lat - a w internecie za dużo aktualnych danych odnośnie tego co jest warte obecnie uwagi nie ma. Interesowałby mnie po dwie propozycje do kwot: 1) Około 500 zł 2) Około 1000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 4 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Co zamierzasz łowić? Gdzie zamierzasz łowić? Jakie masz wędziska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanquisher Napisano 4 Września 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2023 Głównie szczupole i okonie - wiem, że raczej o uniwersalność ciężko ;-) Więc powiedzmy, że głównie do szczupaków ma być. Wodę katuję obrotówkami i wahadłami głównie - max te 12 gram, sporadycznie coś delikatnie cięższego. Głównie łowię w dość płytkich, spokojnych rzekach z małym uciągiem - max 3 - 3,5 metra głębokości. Mam Okumę Black Rocka 2,75 5-25 g i Daiwę Infinity Q-Jiggerspin 2,70 3-18g. Obecnie mam do nich Red Arca i Ryobi w rozmiarach 3000, ale pora na coś lepszego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 5 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Profesjonalnie: - do 5-25g DAIWA Fuego 3000 - do 3-18g DAIWA Fuego 2000 Po taniości do obydwu DAIWA Fuego 2500 + szpula zapasowa obsłuży Ci obydwa wędziska. Edytowane 5 Września 2023 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanquisher Napisano 10 Września 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Dzięki wielkie za odpowiedź. A co uważasz o kołowrotkach - będzie różnica względem tych do podałeś?: Daiwa Kołowrotek 20 Airity LT 3000D-C Daiwa Kołowrotek Ballistic MQ LT 3000D Kołowrotek SHIMANO Vanford C3000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 11 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Nie znam ich, więc nie będę się wypowiadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi