Borovvsky Posted November 2, 2023 Report Share Posted November 2, 2023 Cześć, chciałem zapytać w czym mogę robić błąd podczas wyciskania pelletu. Używam Esca Feeder Dynamic i Perfect Swim 2mm. Zazwyczaj domaczam go około 45-60 sekund. Potem daje mu trochę czasu, żeby "doszedł do siebie". W sezonie nie miałem z problemu z wyciskaniem. Schemat ładowania podajnika wyglądał następująco: Mała warstwa pelletu, na to haczyk z waftersem, na to znowu warstwa pelletu. Od kilku wyjazdów ten schemat nie działa, ponieważ pół zbitego pelletu zostaje w podajniku, a pół w wyciskarce. Zaobserwowałem, że żeby to naprawić muszę pomijać pierwszą warstwę pelletu. Na sam dół daję haczyk z waftersem i przysypuję go pelletem. Wtedy trzyma się dobrze. Wnioskuję, że muszę coś robić źle - za mało lub za mocno go domaczać, jednakże konsystencja wydaje się być dobra. Zastanawiam się, bo zacząłem też pellet mieszać z zanętami / kukurydzą. Czy to może być coś przez to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted November 2, 2023 Report Share Posted November 2, 2023 Daj sobie spokój z upychaniem pelletu warstwowo. Ja też mam często problemy z rozlatywaniem się pelletu. Będzie ohydnie - pomaga nawilżenie foremki... śliną Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted November 2, 2023 Report Share Posted November 2, 2023 Powszechnie wiadomo, że lepiej biorą na obliczane robaki więc to też ma sens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts