wojcio1111 Posted January 2, 2024 Report Share Posted January 2, 2024 Witam, jestem nowy na forum mam prośbę o dobór sprzętu. Posiadam kij Shakespear Odyssey Spin 2.40, 10-35gr. Dokupiłem kołowrotek Daiwa Ninja LT3000-C model2023,czy taka konfiguracja będzie ok. Dodam że zaczynam przygodę z spinningiem .Dodam że zestaw będzie używany pod Sandacza i szczupaka ,łowisko to woda stojąca ,łowienie z łodzi, a na rzece z brzegu. I prośba o dobór plecionki ,myślałem o Daiwa Tournament X8 0.12/135. Proszę kolegów o opinie i z góry Dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 3, 2024 Report Share Posted January 3, 2024 19 godzin temu, wojcio1111 napisał: kołowrotek Daiwa Ninja LT3000-C Moim zdaniem zbyt lekki, jak na sygnalizowane przez Ciebie potrzeby, zarówno w zestawieniu z posiadanym wędziskiem, jak i na ryby które chcesz łowić. Nota bene uważam, że kijek również zbyt ciężki do połowu sandacza. Niestety, jak zwykle notorycznie popełniany błąd - najpierw zakupy, później pytania i okazuje się, że gdyby było odwrotnie, nie byłoby kłopotu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojcio1111 Posted January 3, 2024 Author Report Share Posted January 3, 2024 Kijek mam stary kołowrotek kupiony teraz a jaki kij byś polecał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 4, 2024 Report Share Posted January 4, 2024 No właśnie, kołowrotek kupiony, a teraz trzeba dobrać wędzisko. Nie jestem wróżką, nie wiem jakim dysponujesz budżetem, a to ma często decydujące znaczenie. - tanie, przyzwoite wj-dsd24023, - drogie, dobre 102010230, - bardzo drogie, wysoka półka PDF-29-27-245. (Linki wyłącznie poglądowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojcio1111 Posted January 4, 2024 Author Report Share Posted January 4, 2024 Witam dziękuje za podpowiedz raczej ta oferta WĘDKA KONGER WORLD CHAMPION II ZANDER na początek ,a potem zobaczymy może nowy komplet [coś cięższego],dziękuje koledze z post teraz przed zakupem popytam . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts