Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Czy poleca ktoś jakiś kołowrotek do 100-150zł do matcha? Wiem że parę takich tematów było, ale te tematy były zakładane parę lat temu i te kołowrotki są najczęściej niedostępne. Nie zależy mi na kołowrotkach uniwersalnych.

Edytowane przez oskarrr
Napisano

Okuma robi przywoite kołowrotki jak na swoją cenę. Carbonite albo Ceymar choć wybrałbym ten drugi.

Carbonite oglądałem na sucho, Ceymar miałem kilkanaście razy nad wodą i daje radę na mniejsze ryby. 

Napisano (edytowane)

W tej kwocie szukaj w firmach które mają więcej sprzętu w niskich cenach. Takich jak Mistrall, Jaxon czy Delphin.

Sam ostatnio zastanawiam się nad kołowrotkiem do bolonki i podczas przeglądania ofert z tańszych modeli w oko wpadł ten Flagman. Posiada bardzo ciekawe parametry techniczne jak na kołowrotek do metod spławikowych.

Edytowane przez ryukon1975
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, oskarrr napisał:

Co do Jaxona mam trochę obawę, bo większość osób nie poleca tej firmy.

Ciekawe ile z tych osób używało sprzętu tej firmy a ile powtarza tylko to co "wypada" żeby błysnąć. Firma jak wszystkie inne. Oczywiście jeśli ktoś kupuje u nich kołowrotek za 50 zł a mają takie to potem może narzekać tylko nie na firmę ale swój wybór. W bardziej realnych cenach ich sprzęt niczym nie odbiega od tej samej półki u innych. W końcu i tak wszyscy produkują sprzęt w tych samych fabrykach w tych samych krajach w większości to Chiny.

Jeśli zaś chcesz coś spoza Chin czy Malezji to niestety do proponowanych przez Ciebie stu pięćdziesięciu złotych trzeba dopisać jeszcze jedno zero.

Edytowane przez ryukon1975
Napisano
18 minut temu, zwykły michał napisał:

Chciałoby się mieć super sprzęt za jak najmniejsze pieniądze :)

Niestety ale wiele osób kieruje się ku firmom typu Jaxon czy Mistrall tylko dlatego że mają kołowrotki czy kije za 50-60 zł. Potem płacz.

Jednak te firmy mają też kołowrotki czy wędziska za 200-400 zł i więcej a te przerastają często jakościowo sprzęt bardziej rozpoznawanych firm w tych samych cenach.