Jump to content

Złamana szczytówka

DaRo123
 Share

Recommended Posts

Witam mam pewien problem otóż byłem dzisiaj na rybach połowić na spinning i przy zarzucie złamała mi się szczytówka tuż przed ostatnią przelotką (wędka Robinson maverick Zander spin 2.40 10-45g ) pragnę dodać że łowiłem na twistera ok. 10cm z główką 5g gdzie łączny ciężar przynęty to około 15g rzut był wykonany prawidłowo nawet nie poczułem żadnego stuknięcia nie wiedziałem o tym przez pierwsze 5 min dowiedziałem się dopiero po zwinięciu zestawu myślałem że to glon na przyponia chciałem go ściągnąć i okazało się że to kawałek szczytówki z przelotką i nie wiem czy w sklepie wędkarskim uznają mi gwarancję bo różnie jest z tymi gwarancjami jak uważacie iść z tym do sklepu gdzie ją kupiłem czy poprostu skrócić wędkę i odciąć tę część szczytówki po przedostatnią przelotką? 

Z góry dzięki 

W dniu 12.02.2024 o 18:29, DaRo123 napisał:

i przy zarzucie złamała mi się szczytówka tuż przed ostatnią przelotką (wędka Robinson maverick Zander spin 2.40 10-45g ) pragnę dodać że łowiłem na twistera ok. 10cm z główką 5g gdzie łączny ciężar przynęty to około 15g rzut był wykonany prawidłowo nawet nie poczułem żadnego stuknięcia nie wiedziałem o tym przez pierwsze 5 min dowiedziałem się dopiero po zwinięciu zestawu m

Jeśli złamała się przy samej przelotce szczytowej można ją zdjąć i założyć na koniec wędziska. Stracisz 2-3 cm jeszcze nie wielkie bum.

Wędzisko ciekawe lub Twoje podejście. Dobry wędkarz wyczuwa lekkie stuknięcie drapieżnika w przynętę a Ty nie wyczułeś jak kij się złamał?

W dniu 15.02.2024 o 09:24, ryukon1975 napisał:

a Ty nie wyczułeś jak kij się złamał?

No właśnie nie wyczułem na prawdopodobnie przy zarzucie się złamał a nie było czuć żadnego nawet jednego stuknięcia podczas zarzutu sugerującego złamania szczytówki. A tak po za tym już nie istotne bo udało się ją naprawić