DaRo123 Napisano 12 Lutego 2024 Zgłoszenie Napisano 12 Lutego 2024 Witam mam pewien problem otóż byłem dzisiaj na rybach połowić na spinning i przy zarzucie złamała mi się szczytówka tuż przed ostatnią przelotką (wędka Robinson maverick Zander spin 2.40 10-45g ) pragnę dodać że łowiłem na twistera ok. 10cm z główką 5g gdzie łączny ciężar przynęty to około 15g rzut był wykonany prawidłowo nawet nie poczułem żadnego stuknięcia nie wiedziałem o tym przez pierwsze 5 min dowiedziałem się dopiero po zwinięciu zestawu myślałem że to glon na przyponia chciałem go ściągnąć i okazało się że to kawałek szczytówki z przelotką i nie wiem czy w sklepie wędkarskim uznają mi gwarancję bo różnie jest z tymi gwarancjami jak uważacie iść z tym do sklepu gdzie ją kupiłem czy poprostu skrócić wędkę i odciąć tę część szczytówki po przedostatnią przelotką? Z góry dzięki
ryukon1975 Napisano 15 Lutego 2024 Zgłoszenie Napisano 15 Lutego 2024 W dniu 12.02.2024 o 18:29, DaRo123 napisał: i przy zarzucie złamała mi się szczytówka tuż przed ostatnią przelotką (wędka Robinson maverick Zander spin 2.40 10-45g ) pragnę dodać że łowiłem na twistera ok. 10cm z główką 5g gdzie łączny ciężar przynęty to około 15g rzut był wykonany prawidłowo nawet nie poczułem żadnego stuknięcia nie wiedziałem o tym przez pierwsze 5 min dowiedziałem się dopiero po zwinięciu zestawu m Jeśli złamała się przy samej przelotce szczytowej można ją zdjąć i założyć na koniec wędziska. Stracisz 2-3 cm jeszcze nie wielkie bum. Wędzisko ciekawe lub Twoje podejście. Dobry wędkarz wyczuwa lekkie stuknięcie drapieżnika w przynętę a Ty nie wyczułeś jak kij się złamał? 2
zwykły michał Napisano 15 Lutego 2024 Zgłoszenie Napisano 15 Lutego 2024 Przecież widać, że żyłka wychodzi inaczej. Pewnie można poczuć różnicę w prowadzeniu przynęty bo kij jest krótszy. 1
ryukon1975 Napisano 15 Lutego 2024 Zgłoszenie Napisano 15 Lutego 2024 2 godziny temu, zwykły michał napisał: widać, że żyłka wychodzi inaczej. Pęknięcie blanku widać, słychać i czuć. Szczególnie na takim krótkim ale już dość mocnym kiju. 1
DaRo123 Napisano 16 Lutego 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 16 Lutego 2024 W dniu 15.02.2024 o 09:24, ryukon1975 napisał: a Ty nie wyczułeś jak kij się złamał? No właśnie nie wyczułem na prawdopodobnie przy zarzucie się złamał a nie było czuć żadnego nawet jednego stuknięcia podczas zarzutu sugerującego złamania szczytówki. A tak po za tym już nie istotne bo udało się ją naprawić
Rekomendowane odpowiedzi