dobek Posted December 14, 2024 Report Share Posted December 14, 2024 Witam. Jaki multiplikator polecacie mam 3 do wyboru Multiplikator Lucky John Multiplier Reel Vanrex CAST 6,3:1 z 6 łożyskami I hamulcem do 4kg Czy Cast Kastking Brutus - 7,2:1 z 6 łożyskami I hamulcem do 8kg Czy MULTIPLIKATOR ABU GARCIA MAX 6,4:1 z 5 łożyskami i hamulcem do 6,8kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 15, 2024 Report Share Posted December 15, 2024 Do jakiego zestawu chcesz go zastosować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobek Posted December 15, 2024 Author Report Share Posted December 15, 2024 2 godziny temu, Alexspin napisał: Wędka Berkley ZILLA Pike Cast 1,93m / 30-80g na szczupaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RBTS Posted December 15, 2024 Report Share Posted December 15, 2024 W tym zakresie wagowym raczej żaden z wymienionych. Za niewiele więcej (korzystając np. z promocji w Miętus.pl), kupisz Abu Revo X w zależności od wersji za 360 (na prawą rękę) lub 375zł (kręci lewa ręka), lub okrągły, ale bardzo mały i nisko osadzony Shimano Cardiff 201A za 351 zł (kręci lewa ręka). Podane wyżej multiplikatory będą zdecydowanie lepsze za niewiele większą cenę. Nie wiem do kiedy jest promocja i nie mam powiązań ze sklepem! Gdybyś nie przekraczał zbyt często 60 g w wadze przynęt to wart rozpatrzenia byłby jeszcze Shimano SLX 150/151 A. Występuje w trzech wersjach przełożenia (prędkości zwijania). 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobek Posted December 16, 2024 Author Report Share Posted December 16, 2024 22 godziny temu, Alexspin napisał: Do jakiego zestawu chcesz go zastosować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 16, 2024 Report Share Posted December 16, 2024 (edited) Jak wyżej Edited December 16, 2024 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobek Posted December 16, 2024 Author Report Share Posted December 16, 2024 Abu revo x ponoć szybko łożyska wysiadają piszą na forum tak że nie zdaje egzaminu Link to comment Share on other sites More sharing options...
RBTS Posted December 16, 2024 Report Share Posted December 16, 2024 Mam, używam, nic nie "wysiada". Mam też wiele innych i od kilkudziesięciu lat nie pamiętam, żeby padło jakiekolwiek łożysko (nie łowię w solance). Kilka się wypracowało (po kilkunastu latach pracy) i zaczęło lekko szumieć, ale nigdy nie było nagłej awarii. Były to wyłącznie łożyska lekkie 5x9x3 stosowane przed laty do łożyskowania szpuli. Nie namawiam, ale jeśli sądzisz że w tych najtańszych multikach będą lepsze, to muszę Cię rozczarować. Bedą takie same, lub gorsze. PS Revo X gen 4 ma aluminiową ramę i łożyska szpuli firmy NBR. Revo 5 za cenę wyższą to już niestety plastik. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts