Mateusz Wojnarowski Napisano 27 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2025 czesc, mam pytanie,czy dozbrajanie shadteeza czy innego cannibala 12cm kotwiczką ma jakikolwiek sens? z góry dziekuje za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrZ Napisano 28 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2025 Ja stosuję pojedynczy hak i to mi wystarcza. 12 cm. to nie duża guma. Jedynie przy gumach bardziej mięsistych ( grubych i dość wysokich ) stosuję dozbrojki . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz70 Napisano 29 Kwietnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2025 To zależy od żerowania ryb i techniki łowienia.Czasami nawet 10 cm guma wymaga dozbrojenia.Nie duża dyskretna kotwiczka z reguły nie szkodzi i nie wpływa na ilość brań ale jeśli łowię rekreacyjnie a nie na zawodach odpuszczam sobie dozbrajanie,najwyżej mniej złowię. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PiotrZ Napisano 29 Kwietnia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2025 W pełni się zgadzam ale ja tak łowię. Ryba też musi mieć szansę. Łowię dla przyjemności i nawet jak ryba słabo żeruje a mam jakieś skubnięcia to i tak jestem zadowolony. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 8 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2025 W dniu 28.04.2025 o 02:59, PiotrZ napisał: Ja stosuję pojedynczy hak i to mi wystarcza. 12 cm. to nie duża guma. Jedynie przy gumach bardziej mięsistych ( grubych i dość wysokich ) stosuję dozbrojki . Popieram. Jedyna guma jaką mam z kotwicą u dołu (bez haka na górze) to MFT Roach 12 cm z mikado. Gumą wyjątkowo wysoka. Wszystko inne siedzi na pojedynczym haku na główce jigowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi