kapleusz Napisano 7 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2025 Dzień dobry, piszę z pytaniem. Złożyłem na stronie internetowej zestaw spławikowy. Do zestawu wybrałem kołowrotek Dragon Finesse 2500. Przeczytałem jednak, że jest to kołowrotek spinningowy. Jako że jestem zielony w wędkarstwie, chciałbym zapytać, czy kołowrotek ten nada się do spławika, jakie mogą być jego minusy oraz czy powinienem rozważyć inny kołowrotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 7 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2025 11 godzin temu, kapleusz napisał: Złożyłem na stronie internetowej zestaw spławikowy Jak złożyłeś to chyba już "po ptokach". Nazwą się nie sugeruj tylko techniką., Nie wiemy czy ma to być match, bolonka, odległościówka czy najzwyczajniej asekuracyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapleusz Napisano 7 Sierpnia 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2025 9 minut temu, Docio napisał: Jak złożyłeś to chyba już "po ptokach". Nazwą się nie sugeruj tylko techniką., Nie wiemy czy ma to być match, bolonka, odległościówka czy najzwyczajniej asekuracyjny. Zestaw składałem asekuracyjnie, jako że jestem początkujący, nie myślałem o konkretnej technice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 11 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2025 On 8/7/2025 at 9:32 AM, kapleusz said: Dzień dobry, piszę z pytaniem. Złożyłem na stronie internetowej zestaw spławikowy. Do zestawu wybrałem kołowrotek Dragon Finesse 2500. Przeczytałem jednak, że jest to kołowrotek spinningowy. Jako że jestem zielony w wędkarstwie, chciałbym zapytać, czy kołowrotek ten nada się do spławika, jakie mogą być jego minusy oraz czy powinienem rozważyć inny kołowrotek. Łowienie na spławik jest na tyle różnorodne, że bez problemu będzie pasował. Pojemność szpuli jest dość uniwersalna, tak samo przełożenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi