Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejj, jestem Kacper, mam 19 lat i interesuje się wędkarstwem od kilku dobrych lat, zaczynałem od spławika jeżdżąc na ryby z tatą, łowiłem sobie wtedy na bacika, bardzo mi sie to spodobało wiec zaczalem jezdzic czesciej na ryby, kupilem sobie moją pierwsze wędzisko feederowe jakim jest mikado ultraviolet, ta starsza wersja 330cm do 50gcw fajne, leciutkie wędzisko, które idealnie pracowało przy każdej rybie, pozwalało wyczuć każde branie czerpiąc frajdę nawet z najmniejszych rybek, owszem wyciągłem na nie nawet karpia kolo 5/6 kg ale miałem wrazenie, jakby to były granice wytrzymałości tego wędziska. Stosowałem je do połowu na feeder klasyczny, gdzie spisywala sie idealnie, na methode do której robiłem sobie sam przypony też sie spisywała, chciałbym zostać z tą wędką ale dokupić jakiś grubszy arsenał do połowu grubszych ryb na feeder, chciałbym na tej nowej wędce też łowić typowo karpiowo na ciężarki karpiowe i kulki proteinowe, zastanawiam się nad owym zestawem:

cechy którymi sie kietuje podczas doboru wędki:
-nie chce aby była ona sztywna jak kij od miotły, ma być wytrzymała, pewna przy wiekszych rybach, ale ma dawać dużo frajdy, ma się uginać i fajnie byłoby czuć każdą rybe, nawet mniejsze przy polowie na methode,
-niekoniecznie stać mnie na jakies hiper drogie zestawy, moj budzet to tak koło tych 600/700zł w sumie, na wędkę i kołowrotek, ewentualnie moge nazbierac jeśli warto.
Oto zestaw którym byłbym wsteonie zainteresowany:

co państwo doradzicie?

Screenshot_20260421_203525_Allegro.jpg

Napisano (edytowane)

Zapomnialem dodac ze to nie bedzie wedka z przeznaczeniem tylko i wylacznie karpiowym, być może na dystansowe łowienie na method feeder, ale jak juz bede jechać na wieksze ryby to byłoby moje glowne do tego celu wędzisko. Nie wspomnialem rowniez o wielkosci kolowrotka, jest to rozmiar 6000, pozdrawiam.

Edytowane przez TAAAAKIkaper___
Napisano (edytowane)

Jakoś nie za bardzo żeby jedna wędka służyła do metody i zestawu ciężarek i kilka proteinowa. Znaczy niby się da ale jak wszystko jest do wszystkiego to jest do niczego. 

Poszukaj na FB firmy Firma. To tylko przykładowy link. Opisz przez PW czego potrzebujesz. 

Jakość sprzętu jest bardzo wysoka. 

Mają w ofercie feedery, wędki karpiowe i kołowrotki. 

Mam dwa feedery i dwa kołowrotki. Naprawdę polecam. 

Nie wiem czy dobrze podałem link. 

Jeszcze raz 

Firma

JKarp

Edytowane przez JKarp
Napisano

@JKarpOkej dziekuje bardzo za informacje. A propos tego profilu na fb do którego dał mi Pan przekierowanie, to jak oni działają? To jest jakaś hurtownia sprzętu wędkarskiego? Bądź mniej popularna firma czy cos?

Napisano (edytowane)

Sprzedają wysyłkowo i tylko za pobraniem. Więc nie ma obaw że nie wyślą lub, że wezmą kasę a towaru nie otrzymasz. W zasadzie to jeszcze się nie zdarzyło żeby nie miał zamówienia na drugi dzień. 
Nie wiem czy popularna ale jakość sprzętu jest bardzo wysoka. 
Wejdź na ich profil, napisz czego potrzebujesz. Bardzo szybko odpisują.
JKarp

Zapomniałem dopisać - bardzo dobrze pakują wysyłki. 

Edytowane przez JKarp
Napisano
22 hours ago, TAAAAKIkaper___ said:

Bądź mniej popularna firma czy cos?

Nie kierowałbym się znaczkiem na sprzęcie a większą uwagę zwrócił na opinie użytkowników. Jeżeli budżet się zgadza, opinie są pozytywne to warto poważnie rozważyć.

Napisano
5 godzin temu, zwykły michał napisał:

Nie kierowałbym się znaczkiem na sprzęcie a większą uwagę zwrócił na opinie użytkowników. Jeżeli budżet się zgadza, opinie są pozytywne to warto poważnie rozważyć.

Dokładnie. 
Podobny kołowrotek do tej Okumy kupiłem za 140 zł o ile pamiętam. W rozmiarze 6500. 
Mam dwa kijki od tej firmy. No jeden to widać, że złote a skromne 🤣. Kosztował 240 zł co przy cenach jakie mają jest ceną bardzo dużą. No ale materiały użyte też sroce spod ogona nie wypadły. Ale drugi kosztował  coś koło 150 zł. Pokazałem koledze to wycenił go na 250 - 300 zł. A i mam jeszcze jeden. Pięć szczytówek w komplecie i cena 110 zł. 
Karpiówki kupiłbym już dawno ale ale mają tylko trzy składowe. 
Nie pamiętam po ile sprzedawali zestaw czujników brań 3+1. Nie było tylko na nich napisu FOX. 
Kupiłem koszyczki do metody, podpórki. 
Ostatnio pokazali kołowrotki karpiowe... Potężne betoniary. Siedzę i myślę...
JKarp