Hubi Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 No i plusik Ozet. Co myślisz o krwi? Np z takiego karpia leje się jak ze świniaka. Wysuszyć i z wazelinką lub smalczykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Co myślisz o krwi? Np z takiego karpia leje się jak ze świniaka. Wysuszyć i z wazelinką lub smalczykiem. Nie prościej kupić gotowy preparat, dostępny jako dodatek do zanęt?? Podejrzewam, że suszenie krwi to nie jest taka prosta sprawa .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Natura to nie to samo co gotowy preparat Nawet na nasz nos gotowiec inaczej i mniej skutecznie wali niż samorobny. Na ,,białej,, już się o tym przekonałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 U nas (środkowa Warta) gruntowcy z dużym powodzeniem, na suma stosują podroby drobiowe ( wątróbki, żołądki, serca). Ale utrapieniem są wtedy małe sumiki. Bardziej selektywne są żywe i martwe ryby albo żaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Nawet na nasz nos gotowiec inaczej i mniej skutecznie wali niż samorobny. Na ,,białej,, już się o tym przekonałem To może podzielisz się recepturą i sposobem wykonania. Na pewno będzie to pouczające i na pewno ktoś będzie mógł skorzystać. Na przykład ja. Co do stosowania żab na przynęty warto pamiętać, że jest to passe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Proste ja budowa cepa Naturalny, zmielony składnik miksujesz w odpowiedniej proporcji z olejem, alkoholem lub gliceryną i w ten sposób uzyskujesz aromat, dip czy booster/zalewę Tym ,,składnikiem,, może być dosłownie wszystko. Od kilku już ładnych lat nie kupuję tego typu specyfików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Naturalny, zmielony składnik Jak zwykle omijasz meritum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Świeżą krew można wykorzystać od ręki "na teraz ", mieszając ją z jakimś nośnikiem. Najlepiej tą stężałą krew, przy kręgosłupie ryby. A na białą rybę stosowałem z powodzeniem, gotowane ziarna zbóż z dodatkiem gniecionych małży racicznic. (Ten sos, należy dodać do zimnych już ziaren, najlepiej w przeddzień łowienia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 28 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Nie omijam, bo dosłownie wszystko na co mam ochotę tak przyrządzam np. aromat grzybowy mielisz suszone grzyby i miksujesz z bazą jaką chcesz, i....gotowe Swoją drogą to skuteczny aromat na karpie P.S. Dlatego pytałem Jonasza o jokersa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Napisano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Nie prościej kupić gotowy preparat, dostępny jako dodatek do zanęt?? Podejrzewam, że suszenie krwi to nie jest taka prosta sprawa ....Myślałem że ona sama się suszy. Najpierw krzepnie potem woda odparuje i mamy rybiego strupa do moździerza i masz miał. Może tylko mi się tak wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się