marrio Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 (edited) Witam Chciałbym prosić o wasze opinie. Nie znalazłem na forum nic na ten temat a jestem w trakcie odświeżania stajni:) i przydadzą się fachowe porady. Wdzięczny będę również za propozycję konkretnego modelu. Szukam dobrych, mocno przyciemniających i trwałych okularów. Nie bez znaczenia jest również wygląd. Szukam raczej klasycznych okularów których z powodzeniem mógłbym używać na codzień. Od siebie mogę powiedzieć że wcześniej używałem okularów marki arctica, niestety nie okazały się zbyt trwałe, szkiełka szybko się porysowały, no i ich mocowanie nie było najlepsze, poprostu wyskakiwały z oprawek. niestety nie jestem w stanie powiedzieć jaki to był model. Edited April 4, 2013 by marrio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Jeśli chcesz porządne okulary do codziennego użytku to tylko optyk. Wybierzesz sobie tanią ale wcale nie kiepską oprawkę za 50zł. Do tego dojdą szkła tzw "zerówki" za 10zł i teraz to co Ciebie najbardziej interesuje. Określisz procent przyciemnienia oraz wszelkie inne warstwy ochronne z polaryzacyjną włącznie. Z robocizną nie powinieneś zapłacić więcej niż 200-300zł, okulary będą wykonane profesjonalnie a nie maszynowo i posłużą Ci z dziesięć lat. Nie musisz wierzyć ale nic nie zakładaj z góry i poświęć kilkanaście minut na przejrzenie ofert w sieci. Dwa-trzy telefony też Cię nie zrujnują a przekonasz się, że te wszystkie mity o horrendalnych cenach u optyka to... No. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrio Posted April 6, 2013 Author Report Share Posted April 6, 2013 (edited) Dziękuję za poradę, w poniedziałek wybiorę się do optyka. Zapewne robione pod zamówienie będą lepsze, ale różnica w cenie jest dość duża, przeglądając oferty można znaleźć gotowy produkt w zbliżonej cenie samych oprawek. np: Hammer 0090 Czyli nie warto się nad takimi zastanawiać? W sumie to już miałem w podobnej cenie, i fajnie było przez zaledwie pół sezonu Edited April 6, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
balrog Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 (edited) Niby przeznaczone do AirSoftu, ale jednocześnie jest to profesjonalny produkt, który na rybki też się nada. Okulary ochronne Bolle Solis Edited June 30, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
arendarski Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 ja ostatnio kupilem okulary glassini. Oni sami reklamuja sie jako specjalisci od okularow wlasnie dla nas wedkarzy. Poki co jestem nimi mocno zadowolony. Okulary maja manualnie sterowane przyciemnienie soczewek - od praktycznie przezroczystych do dość ciemnych. Fajny gadżet tak przy okazji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
al.bundy Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 też mam takie no tanie nie są...3 stówki, ale można regulować. wszystko zależy od tego ile kto chce kasy wydać Link to comment Share on other sites More sharing options...
eroti Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Niby przeznaczone do AirSoftu, ale jednocześnie jest to profesjonalny produkt, który na rybki też się nada. Okulary ochronne Bolle Solis calkiem porządne ogladalem w militria.pl niby inne przeznaczenie, ale wytrzymale i dobrze sie trzymaja na oczach i sa tansze niz takie od optyka pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentka Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 czy takie okulary mają jakąś gwarancję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobek_63 Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 potrwierzam idz do optyka, moj mi zrobil takie przeciwsloneczne polaryzacyjne od razu ze szklami na wade wzroku. fakt zaplacilem 600 zl, ale przynajmniej widze jak lowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasire Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 U optyka się dużo przepłaca. Poszukaj w necie np. www.eokulary.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajakowy Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 ja z kolei moge polecic nakladki polaryzacyjne polaroid na okulary korekcyjne. Sam chodze w okularach i dosc czesto robilo mi sie zapalenie spojowki od swiatla padajacego z wody. Tylko warto kupic ciut wiekszy rozmiar zeby dobrze przykryly szkla okularow korekcyjnych - wtedy tez bokiem swiatla mnie wpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts