Jump to content

okulary polaryzacyjne

Recommended Posts

Witam

Chciałbym prosić o wasze opinie. Nie znalazłem na forum nic na ten temat a jestem w trakcie odświeżania stajni:) i przydadzą się fachowe porady.

Wdzięczny będę również za propozycję konkretnego modelu. Szukam dobrych, mocno przyciemniających i trwałych okularów. Nie bez znaczenia jest również wygląd. Szukam raczej klasycznych okularów których z powodzeniem mógłbym używać na codzień.

Od siebie mogę powiedzieć że wcześniej używałem okularów marki arctica, niestety nie okazały się zbyt trwałe, szkiełka szybko się porysowały, no i ich mocowanie nie było najlepsze, poprostu wyskakiwały z oprawek. niestety nie jestem w stanie powiedzieć jaki to był model.

Edited by marrio

Jeśli chcesz porządne okulary do codziennego użytku to tylko optyk. Wybierzesz sobie tanią ale wcale nie kiepską oprawkę za 50zł. Do tego dojdą szkła tzw "zerówki" za 10zł i teraz to co Ciebie najbardziej interesuje. Określisz procent przyciemnienia oraz wszelkie inne warstwy ochronne z polaryzacyjną włącznie. Z robocizną nie powinieneś zapłacić więcej niż 200-300zł, okulary będą wykonane profesjonalnie a nie maszynowo i posłużą Ci z dziesięć lat.

Nie musisz wierzyć ale nic nie zakładaj z góry i poświęć kilkanaście minut na przejrzenie ofert w sieci. :) Dwa-trzy telefony też Cię nie zrujnują a przekonasz się, że te wszystkie mity o horrendalnych cenach u optyka to... No. :D

Dziękuję za poradę, w poniedziałek wybiorę się do optyka.

Zapewne robione pod zamówienie będą lepsze, ale różnica w cenie jest dość duża, przeglądając oferty można znaleźć gotowy produkt w zbliżonej cenie samych oprawek. np: Hammer 0090

Czyli nie warto się nad takimi zastanawiać? W sumie to już miałem w podobnej cenie, i fajnie było przez zaledwie pół sezonu :)

Edited by wind
edycja linku

• 2 months later...

ja ostatnio kupilem okulary glassini. Oni sami reklamuja sie jako specjalisci od okularow wlasnie dla nas wedkarzy. Poki co jestem nimi mocno zadowolony. Okulary maja manualnie sterowane przyciemnienie soczewek - od praktycznie przezroczystych do dość ciemnych. Fajny gadżet tak przy okazji.

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
  • 2 months later...

ja z kolei moge polecic nakladki polaryzacyjne polaroid na okulary korekcyjne. Sam chodze w okularach i dosc czesto robilo mi sie zapalenie spojowki od swiatla padajacego z wody. Tylko warto kupic ciut wiekszy rozmiar zeby dobrze przykryly szkla okularow korekcyjnych - wtedy tez bokiem swiatla mnie wpada.