xxx369 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 (edited) Witam, W związku z tym, że jestem zielona co do wędkarstwa, chciałabym się zapytać jaka wędka będzie dobrym prezentem, dla dwukrotnie wędkującego młodego chłopaka, który chce się tego nauczyć. W lidlu była promocja, i z rozmachem kupiłam wędkę do spinningu RDO 210-5, ponieważ była ostatnia (strona 8). Późnej stwierdziłam, że będzie lepsza uniwersalna. I nie wiem co począć, czy oddać i poszukać czegoś innego czy tą zostawić i ładnie zapakować Co radzicie ? Edited April 21, 2013 by wind edycja tytułu tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proximite Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Widziałem to z lidla i mimo, iż też dopiero zaczynam się w to bawić to bym tego nie kupił. Tam zestawy są "za mało delikatne". Co do prezentu to zależy też ile chcesz na to przeznaczyć i jaka metoda wędkowania chłopakowi najbardziej pasuje. Powiem Ci z własnego doświadczenia, że z wędkarstwem jest jak z każdym innym sportem- jak wciągnie to jest studnią bez dna Ja 8 miesięcy temu zacząłem- kupiłem kij feederowy do łapania z gruntu. Po paru miesiącach kupiłem spinning i teraz mega mnie to wciągnęło. Jeśli chodzi o prezent to zapytaj chłpaka jaka metoda go "kręci" bądź idź z nim do wędkarskiego i razem coś wybierzecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Ładnym opakowaniem nikt jeszcze ryby nie złowił! Oddaj i kup sprzęt w sklepie wędkarskim!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu198719 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Również widziałem te gotowe zestawy w Lidlu jak byłem na zakupach. Szkoda na to czasu. Tak jak napisał @woldi oddaj ten sprzęt i wybierz się na zakupy do normalnego wedkarskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxx369 Posted April 21, 2013 Author Report Share Posted April 21, 2013 max 150 zł , znajdę coś za takie pieniądze ? Nie znam się kompletnie na tym, a znając sprzedawców, pragnących mi wcisnąć Bóg wie co, za Bóg wie jakie pieniądze, tym bardziej mnie omotają i kupie coś, do czego trzeba będzie dokupić rzeczy za kolejne 200 zł . A chciałabym w sumie kupić to dla dobrej zabawy, jak się spodoba, pomyśli się o czym poważniejszym i bardziej profesjonalnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Ogólne Rozmowy" do "Sprzęt wędkarski dla początkujących Wędkarzy.". Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksz100 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 (edited) Zasadnicze pytanie, czy nowy kolega po "kiju" ma kołowrotek ? Edited April 21, 2013 by maksz100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Z tego śmietnika, który corocznie można nabyć w Lidlu wybieram jedynie świetliki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Słuszne spostrzeżenie Maks, bo dany kołowrotek można zastosować do różnych metod połowu. Wędki są bardziej specjalistyczne, więc zakup może nie odpowiadać zainteresowanemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu198719 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Z tego śmietnika, który corocznie można nabyć w Lidlu wybieram jedynie świetliki . I świecą?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 I świecą?? Świecą, nawet w dwóch kolorach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu198719 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Świecą, nawet w dwóch kolorach. Bo z tym shitem z marketów nigdy nic nie wiadomo. Dzisiaj własnie patrzałem co pozostało z tych gotowych zestawów wędkarskich.U mnie w sklepie prawie wszystko lezy nietknięte;p Coś tam zniknęło ale nie za dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts