Proximite Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Witam. Postanowiłem kupić spodniobuty do spinningu. Co polecacie? Budżet jaki chcę na nie przeznaczyć to do 150 zł. Ewentualnie, czy warto dołożyć 100 zł i kupić neoprenowe? Dodam iż praca/dziewczyna/rower nie pozwalają mi na aż tak intensywne wędkowanie i są to raczej maks 2 wypady w tygodniu, więc spodniobuty nie będą mega eksploatowane. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0505 Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Witaj! Wedlug mnie nie opłaca się kupywać neoprenowych. Pójdź do sklepu wędkarskiego i tam napewno będą zwykłe. Ja kupiłem dobre za 200zł. Jestem z nich zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 A według mnie rodzaj śpiochów powinieneś dobrać w zalezności od potrzeb. Jesli masz zamiar brodzić na brzegach rzek nizinnych i jezior to spoko, nie muszą być aż tak izolowane. Jeśli jednak będą to rzeczki o wartkim nurcie, pstrągowo-lipieniowe lub w górach, to woda zawsze jest zimna i przechłodzenie jest bardzo szybkie. Na początku nie będziesz się przejmować ale po kilku latach... Musiałbyś porozmawiać ze spinningistami łowiącymi kropki i lipki to Ci opowiedzą jakie mają schorzenia w stawach. No i dodatkowo, dla bezpieczeństwa własnego, jeśli w wybranej rzeczce jest sporo kamieni to podeszwy powinny być podklejone filcem aby się na tych kamieniach nie poślizgnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts