K_sroka Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 (edited) Witam, zamierzam zaczać przygode ze spinningiem, ale najpierw musze kupic wędke. Z jakiej firmy polecacie? Widzialem wędki z jaxon, mikado i robinsona do 100zl warto kupic taka wedke? Kolega mi polecał konger tiger dobra? Edited April 25, 2013 by K_sroka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Automatyczna wiadomośćTemat przeniesiony z forum "Wędki" do "Sprzęt wędkarski dla początkujących Wędkarzy.". Zanim założysz temat na tym forum najpierw sprawdź, czy podobny już istniejący temat nie zawiera odpowiedzi na Twoje pytania. Jeżeli nie znalazłeś podobnego tematu i liczysz, że pomożemy Cirozwiązać Twój problem, postaraj się w swoim temacie udzielić nam jaknajwięcej informacji: - określ metodę połowu na jaką będziesz wędkował. - typ wody, czyli stojąca, wolno płynąca, płynąca z silnym nurtem - ryby jakie masz zamiar łowić, czyli rekreacyjne połowy drobnicy, średnie ryby, okazy. ( mile widziane konkretne gatunki ryb ) - jak daleko będzie łowił (przy brzegu/pomoście na długośćwędziska, na kilka długości wędziska - odległościowo, powyżej 25m -match); Jeżeli będziesz wędkował metodą spinningową, morską lub muchową,napisz jakie przynęty będziesz stosował podaj również ich wagę orazdługość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_sroka Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Chcę zacząć przygodę ze spiningiem. Będę łowił na wiśle (kanał dwory) są miejsca gdzie prąd jest silny, ale znajdą się i takie gdzie jest mały. Mam zamiar łowić szczupaki. Nie mam łódki, do wody wchodził też nie będę, pozostaje więć łowienie z brzegu. Konger Black Tiger spin 2,70 taką wędkę polecił mi kolega po kiju łowiący na kanale dwory. Do tego kołowrotek okuma i koniecznie na przynęte miedziana 2. Edited April 28, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
SprzetDragon_pl Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Sam wybór modelu wędki Konger to dobra opcja w podanym budżecie cenowym to mogę potwierdzić,natomiast czy koniecznie na przynęte miedziana 2- tojuz osobna kwestia,nie wiem czy się sprawdzi. Daj znać na co ostatecznie padł wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_sroka Posted October 30, 2013 Author Report Share Posted October 30, 2013 Ostatecznie wybrałem kijek Daiwa Sweepfire JiggerSpin 270cm 8-35g. do tego kołowrotek Daiwa Crossfire 3000A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts