Przemotar Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 (edited) Witam. Postanowiłem zainwestować w zestaw gruntowy. Budżet to 150zł na wędkę + kołowrotek. Łowię na wodach stojących. Z wędek mam na oku parę modeli: Mikado Golden Lion Feeder Mikado Trython Feeder Jaxon Cantara Carp Z kołowrotków wybrałem kilku kandydatów: Dragon Quattro RD420 Dragon Quattro RD600 Mikado Crystal Line RD Mikado Golden Bay Jaxon Vist XTA Mikado Fishfinder Proszę o porady. Edited May 26, 2013 by Przemotar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafals_1982 Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Witaj, Fachowcem to ja nie jestem więc lepiej poczekaj na wypowiedzi innych, jednak wydaje mi się, że Jaxon-a możesz odpuścić z uwagi na niewielki ciężar wyrzutu. Natomiast co do pozostałych dwóch wybrałbym Mikado długość 360. Ale to jak mówiłem, poczekaj na innych gdyż ja dopiero się uczę Pozdrawiam, Rafał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemotar Posted May 26, 2013 Author Report Share Posted May 26, 2013 Witaj, Fachowcem to ja nie jestem więc lepiej poczekaj na wypowiedzi innych, jednak wydaje mi się, że Jaxon-a możesz odpuścić z uwagi na niewielki ciężar wyrzutu. Natomiast co do pozostałych dwóch wybrałbym Mikado długość 360. Ale to jak mówiłem, poczekaj na innych gdyż ja dopiero się uczę Pozdrawiam, Rafał O faktycznie. Nie wiem jakim cudem nie zauważyłem, że ten Jaxon ma taki mały ciężar wyrzutu. W takim wypadku oczywiście odpada Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Nie wiem jakim cudem nie zauważyłem, że ten Jaxon ma taki mały ciężar wyrzutu. Witaj, możesz zawrócić ten link do Jaxona?? Wracając do tematu, wędzisko dobierasz do spodziewanych wielkości ryb a o tym nie napisałeś ani literki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemotar Posted May 26, 2013 Author Report Share Posted May 26, 2013 (edited) Witaj, możesz zawrócić ten link do Jaxona?? Wracając do tematu, wędzisko dobierasz do spodziewanych wielkości ryb a o tym nie napisałeś ani literki . O, a teraz już wiem o co chodzi. Cieżar wyrzutu podany w lbs (3) czyli 80g, a nie tak jak na stronie wyżej podane 3g Wklejam jeszcze raz link do pierwszego posta. Jaxon Cantara Carp Trudno mi napisać jakich ryb się spodziewam. Jestem amatorem, więc nie składam zestawu na jakieś wielkie ryby Edited May 26, 2013 by wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Ciężko coś powiedzieć nie wiedząc co tam pływa. Myślę, ze feder o długości 3,6m i c.w. w okolicach 60-80g będzie odpowiedni. Sam łowię Golden Lion Feder od Mikado z tym, że kupiłem go z myślą o połowach w rzece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemotar Posted May 26, 2013 Author Report Share Posted May 26, 2013 Jeżeli chodzi o wędkę to skłaniam się ku Golden Lion Feeder. Wtedy zostaje około 80zł na kołowrotek, z którym mam największy problem, gdyż nie wiem, który wybrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts