19tracer94 Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 (edited) Witam i od razu pytam CANTARA 3,6m + TOP CARP 500 -8łoż czy nada się ten zestaw w tej cenie do połwu karpiowego jak i drapieżnika na grunt? Myslałem też nad feederem (taki sam zestaw tylko feeder zamiast karpiówki), proszę o rady jeśli znacie coś w tej cenie ~160zł żeby pasował do moich wymagań. P.S mam feeder'a i wmiarę się sprawdzał. Edited July 20, 2013 by hege edycja linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 Darmocha ale czy taki zestaw ma rzeczywiście pokrycie w opinii "profesjonalny"? - mam wątpia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Ja tam z jaxona już nigdy nic nie kupię, bo moim zdaniem ta firma sprzedaje kibel, a z drugiej strony masz feedera i zastanawiasz się nad feederem? O co kaman? P.S. Karpiówkę kup tylko wtedy, gdy chcesz się konkretnie nastawić na metodę włosową, a jeżeli włos ma być tylko dodatkiem to feeder będzie lepszym rozwiązaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Tracer,bierz tą wędkę moim zdaniem zniesie wiele.Czekałem na wypowiedź Woldi'jego moim zdaniem niekwestionowanego autorytetu co do metod gruntowych.Ale nie zgodzę się z tym że wszystko co pod marką Jaxon to szajs i chłam.Dla przykładu z mojej branży,mam bolonki firm Milo,Trabucco i właśnie Jaxon,którą kupiłem jakieś 12-13 lat wstecz.O ile włoskie bolonki o akcji szybkiej,szczytowej świetnie sprawdzają się na kanałach w uciągach rzędu 2-5g,o tyle Jaxon Legend Bolonesse świetnie sprawdza się w silnym warcianym nurcie.Myślę że to jakaś udana podróba światowych marek,akcja wręcz wymarzona przy holowaniu leszczy w silnym nurcie,przechodząca w głęboki parabolik. Ale np.kołowrotki firmy Jaxon omijam szerokim łukiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
19tracer94 Posted July 20, 2013 Author Report Share Posted July 20, 2013 Ozet, a co myślisz co lepiej wziąść karpiówkę czy feedera żeby pasował lepiej do moich wymagań?. Kolega posiada ten sam kołowrotek jaxona i nie narzeka na niego:-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Kup tą Cantarę i jeżeli tylko konstrukcja tej wędki jest prawidłowa,wybaczy Ci wiele błędów.Kompozyty mają zawsze głębszą amortyzację niż wędziska z wysokim modułem sprężystości,więc wytrzymują nawet hol na tzw. "wydrę ".W większości przypadków dotyczy to młodych wędkarzy,ale nie tylko bo obserwuję także panikarzy w dość zaawansowanym wieku.Myślę że nie będzie bluźnierstwem zastosowanie tej wędki zarówno do połowu karpi jak i drapieżników.Generalnie o kołowrotkach marki Jaxon mam wyrobione zdanie,ale tego konkretnego modelu nie znam,więc to może taki pozytywny "fuks" tej firmy jak z moją bolonką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
19tracer94 Posted July 21, 2013 Author Report Share Posted July 21, 2013 (edited) Znalazłem jeszcze dwa podobne zestawy: Jaxon Black Arrow karpiówka 3,6m 3lbs + Red Carp FRXL 400, Jaxon Black Arrow Feeder 3,6m 120g + Magnet Carp Edited July 21, 2013 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 nie zgodzę się z tym że wszystko co pod marką Jaxon to szajs i chłam Być może miałem wyjątkowego pecha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Tracer,to nadal ta sama półka.Pocieszę Cię że to nie sprzęt czyni wędkarzem,ponieważ widuję istnych wirtuozów łowiących na tanie wędki i partaczy ze sprzętem za tysiące.Żeby było jasne,nie propaguję tandety,ale każdy łowi tym na co go stać.A rybie jest "wsio rawno"kto siedzi na brzegu i jakim sprzętem dysponuje,byleby tylko zestaw był poprawnie sklecony,stanowisko właściwie wybrane i zanęcone itd.Bo na sukces w wędkarstwie składa się wiele z pozoru nieistotnych dupereli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Ale np.kołowrotki firmy Jaxon omijam szerokim łukiem. A to całkiem inaczej niż Docio . Jaxon płaci dziś frycowe za wyjątkową popularność, jakiś czas temu pokazały się podróbki Jaxona i to zepsuło opinie o firmie. sam posiadam świetnego pickera z serii Orion, jest to jedna z wielu bardzo udanych serii. Bo na sukces w wędkarstwie składa się wiele z pozoru nieistotnych dupereli. esencja wędkarstwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts