Piotrek z Gniezna Napisano 22 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Witam wszystkich forumowiczów, już za kilka dni spełnią się moje marzenia - kupuję łódkę wraz z echosondą, ponieważ jezioro na którym łowię ma bardzo ograniczony dostęp do spiningowania z brzegu. Pytanie brzmi: czym się sugerować, na co zwracać uwagę aby znaleść najlepsze miejscówki drapieżników ? troling - na jakiej głębokości i na jakie przynęty - woblery czy gumy? Napewno zacznę od szukania podwodnych górek, zatopionych drzew (okoń, szczupak), przydennych dołków, wkłębień (sandacz), oraz obrzucę przynętą okolice niedostępnych z brzegu trzcin (szczupak). No i spróbuję trochę trolingu (szczupak). Na tym kończy się moja wiedza, proszę podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami. Czy to co wypisałem powyżej ma sens i czy to dobry kierunek ? No i co byści do tego dodali ? Mam nadzieję, że będzie dużo odpowiedzi bo to przecież bardzo obszerny temat, a za wszystkie już z góry Dziękuję!!! Pozdr. Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Napisano 22 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Tak jak napisałeś, górki, pofałdowane dno, drzewa, karpy. Poszukaj mapy batymetrycznej swojego jeziora, pomoże Ci to już w domu wytypować potencjalne miejscówki. Wiosną i jesienią dobrymi miejscówkami są pasy trzcin w których pobliżu znajduję się ostry spadek. Większe szczupce lubią takie miejscówki z dostępem do głębszej wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1313 Napisano 22 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Ucz się dna i wody swojego jeziora i wytrwale próbuj. Jest tyle zmiennych - metody,przynęty, miejsca, pogoda, pory roku, że chyba nie ma pewniaków jak i gdzie łowić. Z czasem poznasz sam, a dobrze "kombinujesz" gdzie trzymają się okonie a gdzie czają szczupaki i sandacze. Ja w tym roku zacząłem spiningową przygodę z belly boat, wspomagam się sondą. Lato spędziłem z belly i łódką na Mazurach a tak marnych wyników dawno nie pamiętam. Woda miała 22-24C a szczupaka już 2 mies. nie spotkałem. Co za lato?, może jesień wynagrodzi obfitością połowów. Wróciłem do swojego Gdańska i co weekend witam na kiju okonie i sandacze. A szczupaka dalej ani widu. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek z Gniezna Napisano 27 Września 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Dzięki Panowie za podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami. Napewno wszystko wypróbuję, może koniec sezonu 2013 będzie owocny? Tego Wam też goroąco życzę. Pozdr. Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z Kętrzyna Napisano 21 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 To jak tam. Masz tą łódkę i echo? Patrz w ekran i szukaj grubych krech. Napewno je znajdziesz przy spadkach na rantach, w okolicy górek, itd, a czasamu przy samym brzegu. To mogą być piękne szczupaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi