Jump to content

Plecionka spiderwire ez braid

Recommended Posts

W tym sezonie testowałem również plecionkę spiderwire ez braid. Na szpulę do spina nawinąłem sobie 150 m plecionki tego producenta o średnicy 0.15( przeznaczenie do lżejszego spina). na początku byłem zadowolony- wyjątkowa plecionka o gładkiej powierzchni, nie skręcała się i nie odkształcała. Szybko jednak zaczęły się z nią problemy. Już po kilku tygodniach pojawiły się pierwsze oznaki przetarcia. Myślałem, że może z kijem czy młynkiem mam coś nie tak, więc zmieniłem sprzęt. I działo się to samo. generalnie z kolejnymi wyprawami na ryby plecionka przecierała się coraz mocniej, otarcia były widoczne gołym okiem. jej wytrzymałość na węzłach szybko straciła sporo z deklaracji producenta i zrobiła się bez użyteczna. Jedyne co było w niej stałe to chyba średnica...

Za szpulę dałem ponad trzy dychy, w sumie chyba prawie cztery. I szczerze nikomu tego nie polecam, lepiej kupić sobie kilka woblerów czy dobrą żyłkę za te pieniądze. Nie powiem, może mi się trafiła taka szpula w sklepie...Ale wątpię w to ponieważ kupowałem w bardzo dobrym sklepie w Olsztynie, gdzie jeszcze nigdy nie sprzedali mi starej linki czy czegoś podobnego...

testowałem przez ponad 5 miesięcy. I wyrzuciłem z radością:)

Cześć Nikoś ja też kiedyś miałem plecionkę tej firmy tylko nie pamiętam jaką chyba była taka żółta fluo 0,16 co prawda nie przecierała się ale za to przy stosowaniu lżejszych przynęt na szpuli non stop miałem kocioł i supły też długo na nią nie połowiłem a jestem zdania ,że plecionka powinna starczać więcej niż na jeden sezon.Prawda jest taka ,że aby mieć dobrą linkę trzeba wywalić około 100zł np: Berkley

• 1 month later...

Też uzywałem tej plecionki - napewno jej zaletą jest cena. Co do szybkiego zuzywania się - poprostu po wedkowaniu trzeba przeglądać ją u na bieżąco usuwać zuzyte fragmenty. Myślę, że w stosunku do cene, to plecionka jest ok. Mi się zdarzyło, że akurat przez ta plecionke straciłem szczupaka ok 80cm (przegryzł ją, polowałem w nocy na sandacze, a wziął szczupak) - być może uzywając mocniejszej plecionki lub delikatnie holujac rybę byc może bym ją wyciagnąlł.

• 2 weeks later...
  • 2 years later...