grzybek Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Nie wiem jak u Was ale na Wybrzeżu trochę zawiało. Po pierwszych ostrzeżeniach o nadciągającym orkanie przestawiłem łódkę z wyjścia fosy Twierdzy Wisłoujście głębiej, bliżej lądu. Cumy były już nadszarpnięte zębem czasu i wcześniejszymi porywami sztormowych wiatrów. Stoję łajbą na samym wyjściu i te liny są wciąż narażone na podmuchy. Na dzielni i na działce zamieć zrobiła swoje Długo ten śnieg się nie utrzymał ale kociambry głodne - pamiętam o naszych braciach mniejszych, szczególnie w takie dni 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Wiało, oj wiało okrutnie. Dziś wcieczkowałem się w okolicach Ustki, potem Bytowa i Kościerzyny, w lasach widać było sporo połamanych gałęzi, drzew wyrwanych z korzeniami. Jutro pojadę sprawdzić co tam w Kamieniu, czy moja budka jeszcze stoi. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts