MICHNIK Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Zima w końcu zawitała, na dworzu mamy już dość sporo śniegu i choć mrozek nie za wielki grzaniec będzie jak najbardziej wskazany do jego sporządzenia będziemy potrzebować: 2 jasne piwa kilka gożdzików (5-6) 2 żółtka 1 łyżka cukru 1 łyżka miodu cynamon Piwo przelewamy do garnka wrzucamy gożdziki i powolutku podgrzewamy i uważamy żeby nie zagotować! Żółtka ucieramy z cukrem i miodem następnie łączymy z gorącym piwem (nie gotujemy) na koniec przelewamy do kufla i posypujemy cynamonem. SMACZNEGO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Bardzo dobry środek na tzw. "wypocenie" gdy choróbsko jakieś dopadnie. Nigdy nie dodawałem żółtek i miodu, muszę spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Również i dla mnie żółtka i miód są nowością, którą również zamierzam przetestować na własnej skórze;) Dzięki MIchnik za wstawkę prostego, choć ciekawego przepisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 Ja dziś testowałem i przypadło mi do gustu tylko trzeba dopasować ilość gożdzików do własnych upodobań zbyt duża ilość może być nie wskazana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts