Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Chcialbym Sobie zakupic bata 7 m mam na oku kilka batow :to Numery aukci na alegro

4124712637 - MISTRALL Torella POLE - 7 M - 320 gram

4089172877 - Konger Grandis Polak Moc 700/30 lekki -410 gram

4169638731 - MISTRALL SIRO POLE - 7 M -324 gram

4130228047 -

BAT wędka JAXON NOBLESSA TELE POLE XT 700cm - 332 gram

4125261864 - BAT wędka MISTRALL KONKURS SIRO POLE 7,00 m -324 gram

Chcial BYM WAS sie zapytac ktory z Tych batow jest Lepszy I CZY oplaca sie ktorys z nich kupować i czy wogóle kupować na allegro czy w sklepie? Ile powinien wazyc taki 7 m bat?Na co patrzeć przy zakupie takiego bata jak bym kupował w sklepie?Jak widac sol to baty za 200 do 230zł nie mam wiecej zeby kupić lepszego.

Edytowane przez lepki
Napisano (edytowane)

Podaj coś więcej, nic z tego nie wynika, do czego ma służyć. Podałeś staszną rozbieżność pomiędzy poz 2 a 5. Pamiętaj batem poz 2 nie połapiesz uklejek natomiast poz 5 jest do tego przeznaczona. Mistralla bym sobie darował ;)

Dlaczego zakładasz dwa razy ten sam temat.

Edytowane przez ZYBI68
Napisano (edytowane)

Wedka ma sluzyc do połowu leszczy karpi ploc krąp   itp. oczywiscie bialej ryby spokojnego zeru. Batem bede lapal max ryby to 2 kg . Chcialbym kupic bata takiego dobrego co mi tez posluzy na zawody.A ile powinnien wazyc taki bacik 7 m?podajcie jakies baty na jakie lapiecie marki!Na ten bacik bym lapal na rzekach stawach kalach i zalewach.

Edytowane przez lepki
Napisano

Kolego czuję, że dostaniemy owocka no ale coś napiszę po pierwsze pisz poprawnie bo źle się czyta, używaj ż,ą,ć itp..

Po drugie podałem już o mocnej a raczej bardzo mocnej rozbieżności. Wiem napisałeś do 230zł ale tak się nie uda aby był na karpie, płotki itp a w dodatku na zawody. Powiem tak " chcę samochód ciężarowy ale ma służyć jako rodzinny oraz ma być reprezentacyjny bo będę wozić gości na wesela "

Zastanów się nad zakupem na raty jak kupić coś taniego i żałować wydanej kasy, proponuję dozbierać 160 zł  a na pewno nie będziesz żałował. Mikado Tournament Pole 7m za 385 zł

Napisano

Przyłącze się do apelu ;) @ZYBI68 odnośnie pisowni, pilnuj się prosze, bo faktycznie owocowo się robi ;).

ale z innej paki: miałem możliwość połowic batem Jaxon Inspiral 6m i taki bym Ci proponował, jeśli chcesz rozpocząć przygodę z wędkowaniem. Jest też wersja 7m mieszcząca się w Twiom budżecie, ale 6m to optymalna długość na początek.

Napisano

chcę samochód ciężarowy ale ma służyć jako rodzinny

To nic nadzwyczajnego, ja mam taki. :) Problemem nie jest aby dołożyć mu jeszcze reprezentacyjność, gdyż o tym decydują dodatkowe elementy zewnętrzne, ale na to potrzeba kasy.

Jeśli Lepki chce łowić ryby takie jak wyszczególnił to musi zdecydowanie zwiększyć limit kaski i szukać bata karpiowego a są takie. Nic nie będzie też stało na przeszkodzie aby łowił nim inne ryby choć na pewno z drobnicą może mieć niejaki problem. Wspomniany limit to 1000zł a zwiększanie go pozwoli na większy wybór bardziej komfortowych wędzisk. Jeśli jednak nie można zwiększyć limitu to albo trzeba z czegoś zrezygnować, albo zdecydować się na specjalizację.

Napisano

Imienniku mi chodziło coś w stylu Jelcz, Star :D. Czuję, że nie ma kolega lepki zielonego pojęcia o batach i łowieniu nimi dlatego śmiem twierdzić o katastofie przy łowieniu uklejek batem karpiowym w szczególności na zawodach ;).

Powinien posłuchać rady i kupić bata do połowu małych i średnich ryb w ten sposób nie porozrywa im pyszczków.

Kolego lepki to nic krępującego przyznać się - jestem początkujący, w końcu forum jest po to by nauczyć i doradzić.

A jak dojdziesz do wprawy to i karpia 4 kg nim wytargasz.