ZYBI68 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Witam, szukam osób mogących podzielić się opinią o w/w bacie. Dotychczas używałem Mikado Tournament Pole 700 i niestety przyszedł czas na nowe , zastanawiam się czy nabyć ponownie Mikado czy w/w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Miałem oba baty. I cóż....... każdy ma wady i zalety. Jaxon na początku wydaje się być lżejszy, ale w miarę łowienia da się wyczuć, nie do końca poprawne wyważenie. Mikado, to.... Mikado, niby cięższe, niby to "nie to co kiedyś", ale jakoś...... bardziej tym batom ufam. Wiem, że to tylko baaardzo indywidualne preferencje, ale ja postawiłem na Tournamenta i obecnie użytkuję 3 długości 7,8 i 9m. Z drugiej strony, jak postawisz na Xt Pro, to też się nie powinieneś rozczarować. Choć nie do końca się pod tym podpisuję - po prostu Tournamenta użytkuję od lat, a Jaxona "męczyłem" tylko pół sezonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZYBI68 Posted May 5, 2014 Author Report Share Posted May 5, 2014 Dzięki,Tournamenta miałem i kupić go ponownie, zero radości no ale trudno będzie trzeba. Może zaryzykuję ponownie w Mistrall Aqua niby wykonany z IM10 a Tournamenta z IM 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Wieść gminna niesie, że Jaxon ma wiele lepszy ( odpukać ) serwis, w razie czego . Wiele lepszy niż Mikado. Myslę, ze najlepiej zrobisz jak pojedziesz gdzieś, gdzie jest duzy wybór i poprostu pomacasz. Może wymyslisz coś jeszcze innego niż Mikado czy Jaxon?? Albo inny model ... Spróbować warto, to tylko trochę czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Wind, ja mieszkam obok (Dopiewo) Jaxona w Skórzewie k. Poznania. Wieść Dopiewska niesie, że Jaxon się jak jazgarz rozplenia po sklepach, a ma co raz gorsze wyroby Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Wieść Dopiewska A to jakaś gazetka lokalna?? wiarygodna?? Ja mam sporo sprzętu od Jaxona i nie narzekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Nio taka gazeta, był art. buble wędkarskie ze Skórzewa wiesz może inaczej jeszcze JAXON ale od jakiego przedziału cenowego, że nie narzekasz ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutman38 Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 A ja mam shimano catana 7 m i jest t cudowny sprzęt jak cala seria catana posiadam tez bolonke 6 m i splawikowke 420 cm z tej seri juz 6 lat sa wspaniale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 A ja mam shimano catana 7 m i jest t cudowny sprzęt jak cala seria catana posiadam tez bolonke 6 m i splawikowke 420 cm z tej seri juz 6 lat sa wspanialeaA ja mam shimano catana 7 m i jest t cudowny sprzęt jak cala seria catana posiadam tez bolonke 6 m i splawikowke 420 cm z tej seri juz 6 lat sa wspaniale[/quoteJak czytam takie posty w stylu "mam, są wspaniałe". To mnie odrzuca. A jakie kolego miałeś w łapkach inne sprzęty, że ośmielasz się twierdzić, że catana, jeden z najniższych modeli tej firmy jest "wspaniały" w porównaniu do innych firm/modeli w +/- tej klasie cenowej???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxi75 Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Witam ja mam jaxona XTPro 8 m kij kupiłem 5 lat temu i mie mogę nażekać waga 312g mam jeszcze dwie 6m eternum które ważą po 246g i łowi się rewelacyjnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts