Jump to content

Bat Jaxon XT-PRO Turbo Pole 700

ZYBI68
 Share

Recommended Posts

Witam, szukam osób mogących podzielić się opinią o w/w bacie. Dotychczas używałem Mikado Tournament Pole 700 i niestety przyszedł czas na nowe ;), zastanawiam się czy nabyć ponownie Mikado czy w/w.

Guest ŁYSY0312

Miałem oba baty. I cóż....... każdy ma wady i zalety. Jaxon na początku wydaje się być lżejszy, ale w miarę łowienia da się wyczuć, nie do końca poprawne wyważenie. Mikado, to.... Mikado, niby cięższe, niby to "nie to co kiedyś", ale jakoś...... bardziej tym batom ufam. Wiem, że to tylko baaardzo indywidualne preferencje, ale ja postawiłem na Tournamenta i obecnie użytkuję 3 długości 7,8 i 9m. Z drugiej strony, jak postawisz na Xt Pro, to też się nie powinieneś rozczarować. Choć nie do końca się pod tym podpisuję - po prostu Tournamenta użytkuję od lat, a Jaxona "męczyłem" tylko pół sezonu.

Dzięki,Tournamenta miałem i kupić go ponownie, zero radości no ale trudno będzie trzeba. Może zaryzykuję ponownie w Mistrall Aqua niby wykonany z IM10 a Tournamenta  z IM 8.

Wieść gminna niesie, że Jaxon ma wiele lepszy ( odpukać ) serwis, w razie czego ;) . Wiele lepszy niż Mikado.

Myslę, ze najlepiej zrobisz jak pojedziesz gdzieś, gdzie jest duzy wybór i poprostu pomacasz. Może wymyslisz coś jeszcze innego niż Mikado czy Jaxon?? Albo inny model ... Spróbować warto, to tylko trochę czasu.

• 3 months later...

Wind, ja mieszkam obok (Dopiewo)  Jaxona w Skórzewie k. Poznania. Wieść Dopiewska niesie, że Jaxon się jak jazgarz rozplenia po sklepach, a ma co raz gorsze wyroby :P

Nio taka gazeta, był art. buble wędkarskie ze Skórzewa :P wiesz może inaczej jeszcze JAXON ale od jakiego przedziału cenowego, że nie narzekasz ???

• 6 months later...
Guest ŁYSY0312
A ja mam shimano catana 7 m i jest t cudowny sprzęt jak cala seria catana posiadam tez bolonke 6 m i splawikowke 420 cm z tej seri juz 6 lat sa wspaniale
a
A ja mam shimano catana 7 m i jest t cudowny sprzęt jak cala seria catana posiadam tez bolonke 6 m i splawikowke 420 cm z tej seri juz 6 lat sa wspaniale[/quote

Jak czytam takie posty w stylu "mam, są wspaniałe". To mnie odrzuca.

A jakie kolego miałeś w łapkach inne sprzęty, że ośmielasz się twierdzić, że catana, jeden z najniższych modeli tej firmy jest "wspaniały" w porównaniu do innych firm/modeli w +/- tej klasie cenowej????