Pszkowiak Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Mam wędke mistral do 50g wyrzutu kołowrotek z okumy , żyłkę 0.28 do 11kg sprzedawca dobrał mi zestaw na karpia ale zanim karpie nie biorą tak dobrze chciałbym połowić płocie i leszcze na feeder . Napiszcie co zmienić, aha jeszcze koszyczek zanętowy 15g i haczyk 10 będe łowił w kwietniu/maju na głębokości od 3 do 8 metrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Ja bym zmienił tylko haczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszkowiak Posted April 7, 2015 Author Report Share Posted April 7, 2015 ok a na jaki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Ja na leszcza,płoć czy też karasia używam 8 z przyponem,chyba firmy Kamatsu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszkowiak Posted April 7, 2015 Author Report Share Posted April 7, 2015 Ja na leszcza,płoć czy też karasia używam 8 z przyponem,chyba firmy Kamatsu Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Strasznie nie lubię łowić płoci feederem. Te brania są strasznie nerwowe, trudniej je zaciąć. brania na szczytówce są błyskawiczne, bardzo mocne jakby ogromna ryba brała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszkowiak Posted April 7, 2015 Author Report Share Posted April 7, 2015 tak ostatnio jak łowiłem je na feeder to te brania były bardzo szybkie nie było czasu zaciąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 tak ostatnio jak łowiłem je na feeder to te brania były bardzo szybkie nie było czasu zaciąć płocie na feedera to wyższa szkoła jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Mam wędke mistral do 50g wyrzutu Będzie OK, to raczej picker niż feder, ale na płocie w sam raz. kołowrotek z okumy , żyłkę 0.28 do 11kg Kołowrotek zapewne ma zapasową szpulę, dokup i nawiń na nią żyłkę max 0,20 dedykowaną do metod gruntowych. Ja bym zmienił tylko haczyk Najpierw zastanów się na jakie przynęty chcesz łowić. Selektywna będzie kukurydza, i wtedy haczyk nie powinien być większy niż 10-12 w kolorze złotym. Najlepiej nawiąż sobie większą ilość przyponów o różnej długości, od 20cm do 50-70cm. Koszyk lub sprężyna, zanęta płociowa i ... do boju . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszkowiak Posted May 1, 2015 Author Report Share Posted May 1, 2015 juz daje rade z łowieniem płoci na tą metodę brania o tej porze roku sa bardziej widoczne i łatwiej zaciać rybe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 juz daje rade z łowieniem płoci na tą metodę brania o tej porze roku sa bardziej widoczne i łatwiej zaciać rybe no teraz płoć powinna brać jak głupia bo jest w tarle. Dziś na Małym Gilu (Liwa - Warmińsko-Mazurskie), całe trzcinowiska się trzęsły od płoci, ale szczupak nie walił Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszkowiak Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 a u mnie szczupły daje jak szalony dzisiaj pół godzinki i dwa szczupaczki jeden niecałe1kg drugi około 2kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts