Pszkowiak Napisano 6 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2015 Mam wędke mistral do 50g wyrzutu kołowrotek z okumy , żyłkę 0.28 do 11kg sprzedawca dobrał mi zestaw na karpia ale zanim karpie nie biorą tak dobrze chciałbym połowić płocie i leszcze na feeder . Napiszcie co zmienić, aha jeszcze koszyczek zanętowy 15g i haczyk 10 będe łowił w kwietniu/maju na głębokości od 3 do 8 metrów.
Gość Piter Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2015 Ja na leszcza,płoć czy też karasia używam 8 z przyponem,chyba firmy Kamatsu
Pszkowiak Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2015 Ja na leszcza,płoć czy też karasia używam 8 z przyponem,chyba firmy Kamatsu Dzięki
Pawel Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2015 Strasznie nie lubię łowić płoci feederem. Te brania są strasznie nerwowe, trudniej je zaciąć. brania na szczytówce są błyskawiczne, bardzo mocne jakby ogromna ryba brała.
Pszkowiak Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2015 tak ostatnio jak łowiłem je na feeder to te brania były bardzo szybkie nie było czasu zaciąć
Pawel Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2015 tak ostatnio jak łowiłem je na feeder to te brania były bardzo szybkie nie było czasu zaciąć płocie na feedera to wyższa szkoła jazdy.
wind Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2015 Mam wędke mistral do 50g wyrzutu Będzie OK, to raczej picker niż feder, ale na płocie w sam raz. kołowrotek z okumy , żyłkę 0.28 do 11kg Kołowrotek zapewne ma zapasową szpulę, dokup i nawiń na nią żyłkę max 0,20 dedykowaną do metod gruntowych. Ja bym zmienił tylko haczyk Najpierw zastanów się na jakie przynęty chcesz łowić. Selektywna będzie kukurydza, i wtedy haczyk nie powinien być większy niż 10-12 w kolorze złotym. Najlepiej nawiąż sobie większą ilość przyponów o różnej długości, od 20cm do 50-70cm. Koszyk lub sprężyna, zanęta płociowa i ... do boju .
Pszkowiak Napisano 1 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Maja 2015 juz daje rade z łowieniem płoci na tą metodę brania o tej porze roku sa bardziej widoczne i łatwiej zaciać rybe
Pawel Napisano 1 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Maja 2015 juz daje rade z łowieniem płoci na tą metodę brania o tej porze roku sa bardziej widoczne i łatwiej zaciać rybe no teraz płoć powinna brać jak głupia bo jest w tarle. Dziś na Małym Gilu (Liwa - Warmińsko-Mazurskie), całe trzcinowiska się trzęsły od płoci, ale szczupak nie walił
Pszkowiak Napisano 5 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Maja 2015 a u mnie szczupły daje jak szalony dzisiaj pół godzinki i dwa szczupaczki jeden niecałe1kg drugi około 2kg
Rekomendowane odpowiedzi