Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chyba jednak zostawię red core

wiem, że mieszam Ci w głowie ;) ale jestem tego samego zdania co @Docio, i to z praktyki, bo mam i używam Travertine. No i parę zł tańszy.

Napisano

Bardzo wszystkim dziękuję. chyba jednak zostawię red core

Proszę nie traktować mnie jako jedynej słusznej wyroczni.

Gdybym wcześniej trafił na to forum i dostał taką odpowiedź jakiej udzielił Docio czy Wind nie wykluczone że zdecydowałbym się na ten drugi kołowrotek Okumy.

Napisano

Nie traktuję. Tylko skoro ten kołowrotek też się sprawdza nie chciałam ponosić kosztów za kolejne dostawy, zwroty itp.

Ostatecznie zamówiłam już travertime, a jutro odeślę red core ;-)

Bardzo dziękuję wszystkim Panom za obszerne opinie i zaangażowanie... kolejny raz :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Chcialam tylko dopowiedzieć że okuma zmianiła przełożenie w kołowrotku Travertine. Teraz tez jest 1:5.0. Nie wiem dokładnie kiedy ale większość aukcji w sklepach internetowych są jeszcze ze starymi specyfikacjami czyli nieaktualnym przełożeniem.

Pozdrawiam

Napisano

Zmiana musiała nastąpić całkiem niedawno. Dopiero po Twoim poście, w niektórych sklepach zauważyłem zmiany. Wcześniejszy podział 300/400 - 4.8:1, 450 - 4.3:1, 500 - 4.5:1 został zastąpiony na: 300/400 - 5.0:1, 450/500 - 4,5:1. Nie jest to dobre rozwiązanie dla dwóch mniejszych i świadczy o trendzie  jaki jest w europie aby kołowrotki gruntowe przypominały betoniarki. Małe i mocne kołoworotki to już realna przeszłość i za kilka lat gruntowcom będzie można zaproponować cokolwiek od rozmiaru 500 w górę, czyli grunt, karp, sum i surfcasting zostaną zrównane do jednej oferty.

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Mam pytanie idnośnie feedera, czy używał ktoś z was  dragona thytan 330cm  60-100g bodajże

Ja używam obecnie do połowu leszczy i karasi na jeziorach wielkopolskich.

Super kijek, choć cena nieco przesadzona...

Napisano

Wszystkie mecze wejdą z PL ligi to na kije różnego rodzaju będzie :) Ja się dziś potakowy kijek wybieram kołowrotek jakiś na miejscu chyba ogarnę, lubie sobie pomacać to co kupuję :)