Aasiaa Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia 2015 Bardzo wszystkim dziękuję. chyba jednak zostawię red core
wind Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia 2015 chyba jednak zostawię red core wiem, że mieszam Ci w głowie ale jestem tego samego zdania co @Docio, i to z praktyki, bo mam i używam Travertine. No i parę zł tańszy.
Zduneq Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia 2015 Bardzo wszystkim dziękuję. chyba jednak zostawię red core Proszę nie traktować mnie jako jedynej słusznej wyroczni. Gdybym wcześniej trafił na to forum i dostał taką odpowiedź jakiej udzielił Docio czy Wind nie wykluczone że zdecydowałbym się na ten drugi kołowrotek Okumy.
Aasiaa Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia 2015 Nie traktuję. Tylko skoro ten kołowrotek też się sprawdza nie chciałam ponosić kosztów za kolejne dostawy, zwroty itp. Ostatecznie zamówiłam już travertime, a jutro odeślę red core ;-) Bardzo dziękuję wszystkim Panom za obszerne opinie i zaangażowanie... kolejny raz
Aasiaa Napisano 11 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 11 Maja 2015 Chcialam tylko dopowiedzieć że okuma zmianiła przełożenie w kołowrotku Travertine. Teraz tez jest 1:5.0. Nie wiem dokładnie kiedy ale większość aukcji w sklepach internetowych są jeszcze ze starymi specyfikacjami czyli nieaktualnym przełożeniem. Pozdrawiam
Docio Napisano 11 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Maja 2015 Zmiana musiała nastąpić całkiem niedawno. Dopiero po Twoim poście, w niektórych sklepach zauważyłem zmiany. Wcześniejszy podział 300/400 - 4.8:1, 450 - 4.3:1, 500 - 4.5:1 został zastąpiony na: 300/400 - 5.0:1, 450/500 - 4,5:1. Nie jest to dobre rozwiązanie dla dwóch mniejszych i świadczy o trendzie jaki jest w europie aby kołowrotki gruntowe przypominały betoniarki. Małe i mocne kołoworotki to już realna przeszłość i za kilka lat gruntowcom będzie można zaproponować cokolwiek od rozmiaru 500 w górę, czyli grunt, karp, sum i surfcasting zostaną zrównane do jednej oferty.
Kaszeba Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Grudnia 2015 Mam pytanie idnośnie feedera, czy używał ktoś z was dragona thytan 330cm 60-100g bodajże
Tammyy Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Grudnia 2015 Mam pytanie idnośnie feedera, czy używał ktoś z was dragona thytan 330cm 60-100g bodajże Ja używam obecnie do połowu leszczy i karasi na jeziorach wielkopolskich. Super kijek, choć cena nieco przesadzona...
Kaszeba Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Grudnia 2015 Wszystkie mecze wejdą z PL ligi to na kije różnego rodzaju będzie Ja się dziś potakowy kijek wybieram kołowrotek jakiś na miejscu chyba ogarnę, lubie sobie pomacać to co kupuję
Tammyy Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Grudnia 2015 Wszystkie mecze wejdą z PL ligi to na kije różnego rodzaju będzie Życzę, żeby weszły...
Rekomendowane odpowiedzi