Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

jak wiecie niedawno wykazałem się całkowitym debilizmem i indolencją intelektualną i połamałem szczytówkę w moim ulubionym baciku :(.

Żeby było ciekawiej przydarzyło mi się to drugi raz. Cóż, kretynów nie sieją ...

Materiały jakie nam będą potrzebne to poza elementem szczytowym oraz tzw. "igłą" czyli pełną szczytówka potrzebujemy:

klej szybkoschnący

lakier

nić

koszulka termokurczliwa

źródła ciepła ;)

post-12-0-43854600-1429818192.jpg

Pierwszą szczytówkę naprawiłem wklejając igłę spowrotem na miejsce i całość wzmocniłem omotką z nici wzmocniona klejem i lakierem.

post-12-0-51391800-1429818199.jpg

Ponieważ żyłka często czepiała się osnowy postanowiłem całość "zamknąć" kawałkiem koszulki termokurczliwej.

post-12-0-40913600-1429818212.jpg

Można też zrezygnować z omotki i pozostać przy kleju i koszulce. Mam nadzieję, że będzie to "działać", właściwie wiem, że działa patent z omotką, na taką reanimowaną szczytówkę wytargałem swojego życiowego leszczyka :D. Oryginalna szczytówka (ostatni element w całości) kosztował swojego czasu 80zł a dziś jest już nieosiągalny w handlu więc jedynym wyjściem jest naprawa.

albo zakup nowego bata :D :D :D

Napisano

Aż strach się bać, co te ryby wyprawiają z naszymi wędkami..?)  :)

- Daniel, nie przejmuj się - ryby nie patrzą na szczytówki, jedynie co im na haku podasz. Myślę, że i taka szczytówka da radę.. ;)

Swoja drogą, to producent powinien w komplecie dołączać do bata kilka szczytówek..