wind Napisano 26 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Kwietnia 2015 Witajcie, podczas wczorajszego wypadu nad Tugę postanowiliśmy wraz z Pawłem dokonać porównania skuteczności dwóch zanęt ukierunkowanych na wabienie leszczy. Były to zanęty z najniższej półki cenowej w przedziale 6-7zł. Zobacz cały artykuł
grzybek Napisano 26 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Kwietnia 2015 W przypadku kiedy wędkujecie z jednego stanowiska dużo zależy od kierunku nurtu. Ryby z reguły ustawiają się ciałem do nurtu, skąd dociera pokarm, zapach, smak. Może stąd ten wynik? Kiedyś testowałem podobny przypadek z jednym z kadrowiczów. Mieliśmy te same przynęty, b podobny sprzęt, technikę. Leszcze podeszły z jego strony, zatrzymały się przy jego zanęcie. Do mnie dotarły dopiero gdy zerwał przypon po trzecim braniu a staliśmy obok siebie w odległości ok 8-10m.
wind Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 26 Kwietnia 2015 Woda praktycznie stała, zestawy stały w odległości około 2-3m od siebie, jak wspominałem łowiliśmy blisko siebie, na jednej "gazecie" . Dla porównania w zeszłym tygodniu ZYBI siedział na lewo ode mnie a w tym Paweł na prawo.
Rekomendowane odpowiedzi