Piotr01 Napisano 28 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Mam na zamiarze kupić tą wędkę KONGER ALBION ROYAL FEEDER 390cm/150g czy warto ją kupić i czy będę mógł nią łowić małe płocie, liny karasie. Dzięki Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez hege edycja linka
Docio Napisano 28 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2015 Łowić tak ale czy skutecznie to wątpię. Posiadam Konger Aviator cw 150g i posiada (tak jak Albion Royal) tylko dwie szczytówki. Nie udało mi się dopasować delikatniejszych szczytówek do tego feedera, gdyż łącza są nietypowe, czyli zdecydowanie grubsze a same szczytówki zbyt mocne jak na małe ryby. Do "dłubania" pozostaje mi więc inny feeder z cw do 100g i trzema szczytówkami, w którym najdelikatniejsza wskazuje brania 10cm rybek.
wind Napisano 28 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2015 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Inne metody" do "Gruntówka ".
Zduneq Napisano 28 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2015 Witam Mam na zamiarze kupić tą wędkę KONGER ALBION ROYAL FEEDER 390cm/150g czy warto ją kupić i czy będę mógł nią łowić małe płocie, liny karasie. Dzięki Zdefiniuj słowo "małe".Dla mnie małe ryby są wielkości średniej męskiej dłoni.Mniejsze to pstyny. Jeżeli chcesz łowić feederkiem z cw 150g pstyny, życzę powodzenia.Ja na kiju 120g na miękkiej szczytówce brania ryby mniejszej niż 5-6 cm są praktycznie nie zauważalne, chyba że bierze "okoń"(takie 5cm są najbardziej szalone) lub babka, względnie ślimak.Jeżeli się uprzesz to można założyć na żyłę klasyczną bombkę, tylko po co w takim razie Ci drgająca szczytówka?
Piotr01 Napisano 7 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2015 Czy tą wędką do 150g można łowić na stawie wodach stojących czy tylko na rzekach.
Docio Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2015 Czy tą wędką do 150g można łowić na stawie wodach stojących czy tylko na rzekach. I niech ktoś mi napisze, ze nie miałem racji z marketingiem. Jak jakaś firma wypuści wędzisko dedykowane na łowiska komercyjne, to od razu znajdzie się grupa entuzjastów użytkowników, a po chwili narodzi się teoria, że wędzisko specjalnie skonstruowano na stawy. Piotr01 a odpowiedz mi, czy jest ktokolwiek, kto może Ci zabronić tym wędziskiem łowić w rzekach, stawach, jeziorach a nawet kałużach jeśli masz taki kaprys?
Piotr01 Napisano 9 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2015 Czy na wędce feeder można mieć założoną kulke proteinowa np. 15mm i czy do zanety jak i do pelletu 2,0mm można dodać gliny lub ziemi?
Docio Napisano 10 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Maja 2015 Piotr01 musisz postarać się nieco uważniej czytać forum o ile w ogóle je czytasz. Odpowiedź o mieszanie zanęt z gliną jest akurat na forum w prowadzonej dyskusji o zanętech i atraktorach. Mieszanie pelletu z gliną może mieć sens o ile wiesz co chcesz osiągnąć, bo tu nic o tym nie napisałeś. A w sprawie kulki proteinowej i feedera to już odpowiedziałem w poprzednim poście - nik nie może Ci zabronić.
Piotr01 Napisano 10 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Maja 2015 Kołowrotek do tego feedera jaki polecicie do 800zł.
Docio Napisano 10 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Maja 2015 Pas. Wszystko jest na forum i bardzo niedawnych tematach. STOP lenistwu.
Rekomendowane odpowiedzi