Skocz do zawartości

Wędka feeder Konger Albion czy warto ją kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Łowić tak ale czy skutecznie to wątpię. Posiadam Konger Aviator cw 150g i posiada (tak jak Albion Royal) tylko dwie szczytówki. Nie udało mi się dopasować delikatniejszych szczytówek do tego feedera, gdyż łącza są nietypowe, czyli zdecydowanie grubsze a same szczytówki zbyt mocne jak na małe ryby. Do "dłubania" pozostaje mi więc inny feeder z cw do 100g i trzema szczytówkami, w którym najdelikatniejsza wskazuje brania 10cm rybek.

Napisano

Witam

Mam na zamiarze kupić tą wędkę KONGER ALBION ROYAL FEEDER 390cm/150g czy warto ją kupić i czy będę mógł nią łowić małe płocie, liny karasie.

Dzięki

Zdefiniuj słowo "małe".Dla mnie małe ryby są wielkości średniej męskiej dłoni.Mniejsze to pstyny. Jeżeli chcesz łowić feederkiem z cw 150g pstyny, życzę powodzenia.Ja na kiju 120g na miękkiej szczytówce brania ryby mniejszej niż 5-6 cm są praktycznie nie zauważalne, chyba że bierze "okoń"(takie 5cm są najbardziej szalone) lub babka, względnie ślimak.Jeżeli się uprzesz to można założyć na żyłę klasyczną bombkę, tylko po co w takim razie Ci drgająca szczytówka?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy tą wędką do 150g można łowić na stawie wodach stojących czy tylko na rzekach.

I niech ktoś mi napisze, ze nie miałem racji z marketingiem. :) Jak jakaś firma wypuści wędzisko dedykowane na łowiska komercyjne, to od razu znajdzie się grupa entuzjastów użytkowników, a po chwili narodzi się teoria, że wędzisko specjalnie skonstruowano na stawy. :D 

Piotr01 a odpowiedz mi, czy jest ktokolwiek, kto może Ci zabronić tym wędziskiem łowić w rzekach, stawach, jeziorach a nawet kałużach jeśli masz taki kaprys? :) 

Napisano

Piotr01 musisz postarać się nieco uważniej czytać forum o ile w ogóle je czytasz. Odpowiedź o mieszanie zanęt z gliną jest akurat na forum w prowadzonej dyskusji o zanętech i atraktorach. Mieszanie pelletu z gliną może mieć sens o ile wiesz co chcesz osiągnąć, bo tu nic o tym nie napisałeś.

A w sprawie kulki proteinowej i feedera to już odpowiedziałem w poprzednim poście - nik nie może Ci zabronić. :)